четвртак, 21. јун 2018.

Puding od lubenice ( Gelo Di Anguria )

Ne znam da li ste ikad probali puding pripremljen na ovaj način, probajte, dopašće vam se.


Sastojci: 500 ml soka od lubenice ( oko 1 l seckane sveže lubenice ) 50 do 75 g šećera, 45 g gustina, 1 / 4 kašičice cimeta, seckani pistaćio, sitne čokoladne suzice

Priprema: Lubenicu očistiti od kore i iseckati na sitnije kockice.
Iz nekoliko puta samleti lubenicu u tečnost i procediti sok kroz cediljku.


Proceđeni sok sipati u šerpicu a jedan deo ostavite u kom ćete razmutiti gustin i cimet.
Sok koji ste sipali u šerpicu neka vam provri zajedno sa šećerom i dodajte razmućeni gustin i kuvajte nekoliko minuta dok se ne zgusne.
Skloniti sa ringle i sipajte u posudice iz kojih ćete poslužiti.


Ostavite da se dobro rashladi.
Ukrasiti umućenom slatkom pavlakom posuti čokoladnim suzicama i seckanim pistaćima.


Prijatno!!!!



3 коментара: