субота, 30. јун 2018.

Šnicle alla Pizzaiola

Tako retko kupujem šnicle ali ove kad sam videla, nisam mogla da im odolim..


Sastojci:  po 2 manje šnicle po osobi, 30 ml maslinovog ulja, po ukusu so i sveže samleven biber, 1 veća glavica crnog luka, 500 g iseckanog paradajza sa začinima iz konzerve, 2 čena beog luka, 1 kašičica italijanskog začina, 1/2 kašičice ili po ukusu tucana ljuta paprika, 1 dobro puna kašičica pirea od paprika ili ajvara, 150 ml vina ili pileće supe, 1 kašika brašna

Priprema: Šnicle blago istucite tučkom za meso, posoliti i pobiberiti sa obe strane i uvaljati ih u brašno, višak otresite.
U tiganj sipati maslinovo ulje i ispržiti šnicle sa vake strane da samo porumene.
Izvaditi iz tiganja, staviti na tanjir i poklopiti da vam budu tople.

U isti tiganj dodati tanko izrezan na rebarca, crni luk i pržiti samo da malo omekša i zastakli se.
Dodati beli luk i kratko propržiti, samo da zamiriše i tek onda dodati paradajz u komadićima iz konzerve,( ja sam koristila paradajz koji je bio u komadu pa sam ga rukom izmrvila tako daa sam imala malo veće komadiće, ali su se tokom dinstanja dobro udinstala ) dodati italijanski začin, vino, tucanu ljutu papriku, ( ne stavljati celu količinu odjednom vrlo malo pa ćete lako dodati još na kraju onoliko koliko volite da je pikantno ) pire od paprike, ( ako ga nemate onda koristite ajvar ) smanjite temperaturu, poklopite i dinstajte oko desetak minuta.
Vratite šnicle, zajedno sa sokovima koje je meso ispustilo, nazad u tiganj, pa ih okrenuti da sos bude sa obe strane, i dinstajte još 5 minuta ili dok vam šnicle ne budu meke a sos se ukuvao.

Posolite i pobiberite po ukusu ( ako vam je sos kojim slučajem malo kiselkast, u zavisnosti koji paradajz koristite ) dodati vrlo malo šećera i ako je potrebno dodati još malo tucane paprike.

Ovako pripremljene šnicle ( a možete i krmenadle da koristite samo njih ćete morati malo duže da pržite ) poslužiti sa kuvanim krompirom, pastom, pirinčem pire krompirom ili šta već volite.
Pred služenje posuti seckanim peršunom.


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар