четвртак, 22. новембар 2018.

Pileći karabataci sa bundevom, paprikom i medom

Sve ručkove, koji imaju puno povrća u sebi, obožavam, ovaj je jedan od takvih, a uz to još i belo vino i med....


Sastojci: 4 do 6 pilećih karabataka sa koskom i kožicom, 1 velika glavica crnog luka, 3 štapića celera, 6 - 7 čena belog luka, 3 šargarepe, 500 g bundeve,  2 do 3 paprike različitih boja, 2 do 3 male ljute paprike, 200 ml belog vina, 2 kašičice dimljene paprike, 30 ml meda, zašini po ukusu; so, biber, suvi začin za piletinu, italijanski začin ( ruzmarin, bosiljak, timijan, oregano )

Priprema:  Svo povrće očistiti, oprati i osušiti. Iseći na veće komade.
Pripremiti vatrostalnu posudu ili zemljanu šerpu, koja ima poklopac.
Staviti povrće u posudu, preliti sa maslinovim uljem, posoliti, pobiberiti,posuti sa dimljenom paprikom i začiniti sa italijanskim začinom i suvim začinom i rukama sve izmešati.

Piletinu oprati i ako ima višak masnoće, očistiti. Osušiti kuhinjskim papirom i začiniti sa suvim začinom za piletinu i posuti sa malo bibera sa obe strane.
Staviti preko povrća.

Preliti sa vinom i pokapati sa tečnim medom svuda po povrću i piletini i ušuškati svuda sa alu folijom i onda poklopiti poklopcem.

Zagrejati rernu na 180°C i peći oko sat i po, otklopiti i peći još pola sata ili dok vam piletina lepo ne porumeni.

Poslužiti toplo.


Ovo može da vam, bude i odličan nedeljni ručak.


3 коментара: