недеља, 11. новембар 2018.

Kuglof od bundeve sa posipom od braon šećera

Kolači pripremljeni sa bundevom su izuzetno mekani i mogu i po nekoliko dana da ostanu takvi...


Sastojci: 450 g brašna, 1 kašika cimeta, 1/4 kašičice muškatnog oraha, 200 g sitnog šećera, 1 kašičica soli, 16 g sode bikarbone, 225 g omekšalog putera, 4 jaja, 250 g pire od bundeve, 225 g kisele pavlake, 2 kašičice vanilinog ekstrakta
Sastojci za posip: 30 g omekšalog putera, 60 g braon šećera, 1 kašičica cimeta, 1 / 4 kašičice izrendanog muškatnog oraha
Sastojci za glazuru: 2 do 3 vršno pune kašike prah šećera, 2 do 3  kašike mleka, 1 kašičica vanile

Priprema:  Prvo napraviti posip za kuglof.
U manju zdelu staviti omekšali puter, dodati braon šećer, cimet i muškatni orah i sjediniti sve zajedno, da izgleda kao mokri pesak.
Vratiti nazad u frižider i ostaviti da stoji dok vam ne zatreba.

Prosejati brašno, dodati so, muškatni orah, cimet, sodu bikarbonu i izmešati sve zajedno.
Ostaviti na stranu.
U zdelu izmeriti kiselu pavlaku i nju ostaviti na stranu.
Umutiti omekšali puter dodavajući po malo šećera ( možda će vam se količina šećera učiniti previše, nemojte smanjivati više šećer, jer ja sam već smanjila od originalnog recepta i ako smanjite, neće vem biti dovoljno slatko, za vas, koji volite da je slađe stavite 300 g ) u penastu masu.
Jaja, sobne temperature, dodavati jedno po jedno i svaki put dobro umutiti sve zajedno.
Sada dodati pire od bundeve, ( ovo napravite nekoliko dana ranije, najbolje je bundevu ispeći u rerni i onda je propasirati, upotrebiti koliko vam treba, ostatak podeliti u kesice za zamrzivač i zamrznuti ) vanilu i kiselu pavlaku i umutiti sve zajedno da se sjedini.
Na kraju dodavati brašno iz 3 do 4 puta i umutiti sve zajedno da se brašno sjedini sa masom od putera i bundeve.

Kalup za kuglof dobro premazati omekšalim puterom.
Spatulom sipati pola količine mase i poravnjati.
Uzeti posipš iz frižidera i vašim prstima izmrviti ga preko testa ali gledajte da vam bude u sredini testa ( ako nije, tokom pečenja će iscuriti sa strane u kalupu ) i prekriti posip sa ostatkom testa.
Poravnjajte i stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C
Peći oko 55 do 60 minuta ili dok vam žica, kad je zabodete u sredini kuglofa ne bude čista.

Pečeni kuglof ostaviti na žici u kalupu da se ohladi dvadesetak minuta, onda pažljivo okrenuti, kuglof će sam ispasti i ostaviti da se potpuno ohladi.
U manju zdelicu staviti prah šećer, dodavati mleko po malo, jer preliv treba da bude gust i kad ste dobili gust preliv dodati kašičicu vanile ili vanilla paste, sjediniti i kašičicom prelivati preko kuglofa.
Možete ga posuti sa još prah šećera, ili samo sa prah šećerom izmešan sa vanilom.
Seći na parčiće i poslužiti uz kafu ili čaj a odlično bi bilo i sa toplom čokoladom.


Prijatno!!!!!

Нема коментара:

Постави коментар