среда, 6. фебруар 2019.

Superfoods smoothie sa malinama i goji bobicama

Meni omiljen doručak..od skoro sam počela da koristim enhanced collagen( protein ) u prahu...pomaže boljem rastu noktiju, kose, kože i odličan je za zglobove, sa kojima ja trenutno imam problema...pa da probam i to. Inače ovu vrstu praha možemo koristiti u čaju, kafi, napitcima,vodi, supi, jogurtu...bez mirisa je i ukusa i što je najvažnije..iz bio proizvodnje je. Deci collagen ( protein ) u prahu nije dozvoljen, takođe osobe koje imaju problema sa bubrezima i jetrom nije preporučljivo a osobe koje imaju problema sa zglobovima mogu da vide razliku posle 5 meseci upotrebe.. ja ću da koristim jednu godinu pa da vidimo koliko će to pomoći..Koristi se jedna vršna kašika koja je oko 10 do 11 g rastvorena u 125 ml tečnosti i dovoljno je samo jednom dnevno.


Sastojci: 2 pune kašike suvih goji bobica, 150 g malina ( svežih ili smrznutih ), 500 ml ne zaslađenog bademovog / kokosovog mleka, 20 g semenke konoplje, 1 mandarina, 10 g collagen ( protein ) u prahu

Priprema:  Mandarinu oljustiti i odvojiti na komadiće.
Možete da koristite smrznute ili sveže maline. Ja sam koristila smrznute.Umesto malima mogu i jagode.
Sve sastojke staviti u blender i samleti u glatku masu, ako volite da je ređe, dodajte još mleka ( po vašem izboru )



Sipati u čaše i poslužiti odmah.
Protein u prahu se može izostaviti, ako ga nemate.


Prijatno!!!!




2 коментара:

  1. Ovo mi je zaista odlična informacija jer imam problema s koljenima. Inače, ja zadnje vrijeme pijem svaki dan Ca i Mg citrat kapsule i tablete + Iprefavon kapsule + D3 kapsulu + Mag0. Za kosti i unutarnje organe. Poprilično, zar ne, ali nadam se da će biti od koristi. Probati ću i ovaj collagen, pa možemo izmijeniti iskustva.:) Dobar način da ga se popije s užitkom.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno..i mene je muka naterala da počnem da tražim šta bi mi pomoglo a ovo mi je preporučila moja dr pa ćemo videti koliko će pomoći, biću disciplinovana godinu dana pa ako pomaže, nastavljam sa tim, bolje ovo nego lekovi. Topli pozdrav.

      Избриши