субота, 16. фебруар 2019.

Domaći puding od pomorandže

Danas gledam neku staru epizodu "Ricardo and Friends" i vidim ovaj puding koji je spremao za svoje goste...oduševila sam se lakoćom i kako je na kraju izgledao.


Sastojci: 375 ml svežeg soka od pomorandže,40 g šećera, ili po ukusu,30 g gustina,korica od 1 pomorandže,nekoliko kapi pomorandžinog ekstrata,2 jaja,50 g putera

Priprema:
U šerpicu sipati 300 ml soka od pomorandže, ali neka bude prirodan sok, ne gazirani. Po želji, možete da iscedite sveži sok od pomorandže i neka se zagreje.
U manji lončić sipati ostatak soka, šećer, ekstrakt pomorandže i gustim i umutiti u glatku masu.
Kad je sok provreo, sipati iz lončića masu od gustina i kuvati , mešajući sa žicom, dok se ne zgusne.
Skloniti sa ringle.


U zdelu staviti dva jaja i mutiti ih mikserom dok ne dobijete penastu masu, oko 2 minuta, i sad, vrlo polako, sipajte skuvani puding u jaja, neprestalno muteći mikserom i na kraju dodati puter, koji ste isekli na kockice i umutite sve zajedno u homogenu masu.
Sipati u 4 zdelice i ostaviti najmanje dva sata u frižider da se ohladi.
Pred služenje oljuštiti pomorandžu od kore i one bele korice, iseći između membrana i parčiće pomorandže staviti odozgore i ukrasiti vaš puding, ili ukrasite onako kako vi volite.


Prijatno!!!!

 Pravila sam ga ponovo jer nama se jako dopala ova poslastica






15 коментара:

  1. predivno, izgleda lako za napravit. Moram ovo probati draga Zorice samo bojim se da jaja ne skuhaju .

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Laura, ako imate za kupiti pasterizovana jaja, koristi njih, samo da ti kažem,jer sam ovo davno negde pročitala..salmonela nikad nije u jajetu već spolja, na opni..Nisam ni ja ljubitelj "živih" jaja u desertu, ali ovo, koliko toliko se "skuva"..Ne znam šta drugo da ti kažem. Topli pozdrav za tebe i hvala ti na komentaru.

      Избриши
  2. Zorice, napravila sam pudding i bio je savrshen, tako nas je osvezio, deca su sve pojeli i pitali ima li josh. Samo sam ja podelila na 5 case posto smo petoro. Hvala puno i pozdrav !

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da znaš da mi je zaista drago, ako pogledaš i kod mene na slici je 5 manjih porcija i posebno mi je drago da ti se dopao. Od srca ti hvala i u zdravlje da vam je.

      Избриши
  3. Baš zvuči interesantno po načinu pripreme

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga mioja, ovo je odlična poslastica..ti imaš tvoje domaće koke pa možešp napraviti sa tvojim domaćim jajima..Hvala ti puno i pozdrav za vas...

      Избриши
  4. Ovo bilježim jer je zaista odlično. Gotove pudinge uopće ne kupujem, ali domaći kao ovaj su super!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno...ja tako retko kupujem puding, a volim kremaste poslastice..ovo je izuzetno lako da se naporavi, a vrlo ukusno. Topli pozdrav.

      Избриши
  5. Divan puding Zorice sigurna sam da je vrlo lijep I osvjezavajuci ..

    ОдговориИзбриши
  6. Ne znam da li bolje kuvate ili bolje fotografisete

    ОдговориИзбриши