понедељак, 25. фебруар 2019.

Orzo pasta na mediteranski način

Mi smo veliki ljubitelji paste i raznoraznih salata sa njom.... nekad nam je potreban lagani ručak i evo nam jedan takav recept za lagani ručak, ako vam šta ostane, pojedite za večeru ili ponesite sledeći dan na posao.



Sastojci: 200 g orzo paste, 150 g cheri paradajza, 150 g žutog cheri paradajza, 150 g crnih maslina, 150 g  feta sira, 200 g skuvanih leblebija / nauta, mala glavica ljubičastog luka, 3 pune kašike sitno iseckanog peršuna, 1 mali ljuti feferon
Za preliv:  50 ml maslinovog ulja, sok od 1 većeg limuna ili po ukusu, 2 čena pasiranog belog luka,  so i biber

Priprema:  U jednu manju teglicu sipati ulje, isceđen limunov sok, dodati pasirani beli luk, biber i soli po ukusu i dobro izmućkati. Ostaviti na stranu.

Skuvati orzo pastu, procediti i isprati pod mlazom hladne vode. Sipati u veću zdelu.
Leblebije / naut ili skuvati ili koristiti konzerviran. ( ja koristim konzerviran, uvek imam nekoliko konzervi u špajzu u rezervi ) Isprati pod mlazom hladne vode i ostaviti da se ocedi. Oceđen dodati u zdelu gde je pasta.

Masline iseći na polovine, obe vrste cheri paradajza oprati, osušiti i iseći na polovine. Ljubičasti luk iseći na kockice i sve to staviti u zdelu.
Feta sir iseći na kockice te i njih dodati u zdelu i na kraju dodati sitno iseckan peršun.
Preliti prelivom koji ste prethodno napravili i probajte da li je šta još potrebno da je po vašem ukusu,promešajte i ostavite bar sat vremena u frižider da se ukusi sjedine.

Poslužiti kao lagani ručak ili kao prilog uz pečenu piletinu sa roštilja ili ribu.
Ako izostavite feta sir može da vam bude i postan ručak.


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар