недеља, 17. март 2019.

Minijaturni avocado toast appetizers

Kod nas ovi mali zalogajčići nam zamene ručak, posebno kad imamo malo jači doručak a to je obično vikendom...


Sastojci:  100 g smrznutog graška, 2 ljute papričice jalapeños, 2 osrednja acocada, 1 kašika seckanog lišća korijandera ( cilantro ), 2 čena belog luka, pola manje glavice ljubičastog luka ili nekoliko struka ladog luka, samo beli deo, 1 do 2 manje limete, samo sok i korica od 1 limete, po ukusu so i biber, tostitane semenke suncokreta, seckani orasi, izmrvljen feta sir, razne semenke ( semenke konoplje, mak, chia, laneno seme ), 1 baget hleb

Priprema:  Staviti vodu da provri, dodati kašičicu soli i staviti grašak i kuvati samo minut dva, procediti i odmah staviti u zdelu sa vodom u koju ste dodali led ( da sačuvamo lepu zelenu boju )
Ocediti od vode i ostaviti sa strane.

Ljutu jalapeños papriku ( samo 1 ) ispeći u rerni pod gornji grejač, staviti u manju zdelu, poklopiti i ostaviti da se ohlade. Kad se ohlade, oljuštiti, očistiti od semenki i žilica. Svežu ljutu jalapeños papričicu očistiti od semenki i žilica i iseckati na sitnije kockice.

U multi praktik staviti oceđen grašak, ljutu ispečenu i svežu jalapeños papričicu, iseckani korijander i 1/4 kašičice soli i samleti da bude glatko ali da ima po malo komadića.

U drugu zdelu staviti očišćen avocado i izmeljati viljuškom, dodati sok i koricu od 1 limete,( probajte pa ako je potrebno dodati sok i od druge limete, meni su bile potrebne dve limete za sok ) biber, pola kašičice soli, iseckan ljubičasti ili mladi luk, pasirani beli luk, pire od graška i sve to sjediniti zajedno.

Baget hleb iseći na manje parčiće, preliti sa malo maslinovog ulja i zapeći u rerni ispod gornjeg grejača. ( pazite da vam hleb ne izgori ) 
Na prepečeni hleb staviti premaz od avocada i graška, posuti sa seckanim orasima, izmrvljenom fetom, seckanim semenkama suncokreta i posuti sa semenkama po vašem izboru.

Ukrasiti i poslužiti sa rashlađenim pivom ili vinom.( mm je hteo uz to crveno vino, meni lično bi bolje bilo sa belim vinom )


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар