петак, 15. март 2019.

Punjene portobello pečurke

Ja sam punila ove velike portobello pečurke jer su mi trebale da svaka jedna bude za jednu osobu, inače možete puniti na ovaj način i manje braon ili bele šampinjone, biće potpuno isto kao i velike.


Sastojci:  450g meso od svežih kobasica, 24 manjih braon ili belih šampinjona u mom slučaju 6 velikih, 1 glavica sitno iseckanog crnog luka, 100 g izrendane mozzarella sira, 2 pune kašike hlebnih mrvica, 2 čena sitno iseckanog belog luka, 1 puna kašika sitno iseckanog peršuna, pola kašičice mešavine italijanskih začinskih biljkica ( oregano, ruzmarin, majčina dušica )

Priprema:  Kupiti sveže kobasice po vašem ukusu ( ovde mislim na začine koje su dodate u njima, ja sam koristila ljutu italijansku kobasicu ) i skinuti im opnu.
Vi, ako nemate svežih kobasica možete i sami samleti meso na mašini za mlevenje na krupniju stranu i dodati začine koje vi volite u samleveno meso.

Šampinjone očistiti, ukloniti im dršku i malom kašičicom izdubiti iznutra koliko možete ali pazite da ne oštetite kapicu.
Uključite rernu da se greje na 175°C.
U veći tiganj sipati 1 kašiku maslinovog ulja, dodati ono što ste izgrebali iz šaminjona, meso iz kobasica i sitno iseckan crni luk i pržiti sve zajedno samo dok meso malo ne porumeni.
Odstraniti što više možete masnoće iz tiganja, dodati hlebne mrvice, izrendani sir, sitno iseckan peršun i beli luk i sve dobro sjediniti.

Ko voli, može dodati i 25 g parmezana u mešavinu sa mesom.
Ako želite, u pleh staviti žicu i na nju staviti pripremljene pečurke, tako da nećete morati da ih vadite i ocedite od tečnosti.

Malom kašičicom sipati pripremljenu masu u kape šampinjona i lepo zaoblite odozgore.
Staviti u zagrejanu rernu i peći oko 12 do 15 minuta, a ako su vam velike portobello pečurke, peći oko 25 minuta jer u njima ide mnogo veća količina mesa.
Meni su tokom pečenja pečurke ispustile dosta tečnosti, ja sam ih izvadila iz rerne i odsipala tečnost i vratila nazad da se dopeku.
Po želji, možete ih pred kraj pečenja posuti sa još malo izrendane mozzarella sira.
Pečene posuti sa ekstra iseckanim peršunom i poslužiti sa prilogom po vašem izboru.
Ja sam poslužila sa šparogama i pečenim krompirom uz mladu zelenu salatu.

Prijatno!!!!!!

Нема коментара:

Постави коментар