четвртак, 18. јул 2019.

Hladna supa od bresaka ( cold peach soup )

Ovo nam je danas bilo idealno za ručak i pored toga salata i bilo nam je sasvim dovoljno na ovoj vrućini.


Sastojci: 1 kg zrelih bresaka, 1 kašika putera ili maslinovog ulja, 1 puna kašika šećera, 1/4 kašičice soli, 250 ml soka od pomorandže, sok od 2 limuna
i još: gusti grčki jogurt ili mileram, muškatni orah

Priprema:  Breskve oprati i popariti vrelom vodom da se lakše oljušte.Stavite ih pod hladnu vodu i oljuštiti kožicu.
Polovinu bresaka iseći i staviti u šerpu u kojoj ste sipali kašiku putera i zagrejali ( kod mene je umesto putera ulje ), posuti sa kašikom šećera i izdinstati ih dok voće ne počne da se raspada.

U blender staviti onu drugu polovinu bresaka, dodati ove izdinstane, isceđen sok od 2 limuna, so i sok od pomorandže ( moj je kupljen, vi možete ako imate domaći pomorandžin sok da koristite njega a ako koristite kupljen gledajte da kupite sa malim procentom, ili bez, šećera.
Samleti sve u glatku masu, sipati u šerpicu i ostaviti u frižider da se dobro rashladi.

Sipatiu u tanjir, preko dodati kašiku gustog grčkog jogurta ili mileram, nastrugati odozgore malo muškatnog oraha i poslužiti.
Ovo je idealno ako imate neko druženje sa vama dragim ljudima, sipajte u manje čaše i poslužite supu iz njih, mogu je popiti umesto da je jedu sa kašikom.


Takođe ova supa je fina i za švedski sto, gde će svako uzeti sebi šta voli ili za wine and cheese party...ali onda sipati u male čašice od rakije..


Prijatno!!!!


Нема коментара:

Постави коментар