субота, 28. децембар 2019.

Topli sendvič

Odličan sendvič koji možete da napravite za doručak ili ručak, a šunka vam je sigurno preostala od Božića pa evo još jedan način kako da je upotrebite.



Sastojci: 2 jaja, 20 g izrendanog topljivog sira, 2 parčeta tanko izrezane šunke ili ćuretine, 2 parčeta hleba ili 1 kajzerica, ulje za prženje, so i biber

Priprema:  U veći tiganj sipati ulje da se zagreje. Umesto ulja možete koristiti parče putera, šta vi više volite.
U zagrejano ulje ili puter staviti presečenu kajzericu ili hleb a na drugu stranu razbiti 2 jaja i ostaviti da se jaja malo zapeku, viljuškom blago razmutiti žumanac, posoliti, pobiberiti, posuti sa malo izrendanog sira i staviti preko zapečenu kajzericu ili hleb i pažljivo okrenuti da vam je hleb dole a jaja gore.
Odozgore staviti tanko narezanu šunku, posuti sa ostatkom sira i prebacite jedan deo kajzerice preko druge, da izgleda kao sendvič.
Zapeći vrlo kratko, te okrenuti i drugu stranu, samo dotle dok se sir otopi.


Staviti na tanjir, raseći na pola i poslužiti toplo.
Umesto šunke možete koristiti isprženu slaninu ili tanke kriške avokada,izbor je vaš.


Prijatno!!!!

1 коментар: