Jednom davno sam pravila kiflice na ovu temu, ovog puta su malo drugačije.
Sastojci za testo: 500 +60 g brašna, 125 ml toplog mleka, 125 ml tople vode, 65 ml ulja, 100 g šećera, 1 vanila ili 1 kašičica vanila paste, 20 g mleka u prahu, 2 jajeta,1 dobro puna kašika kakaa, 1/4 kašičice soli
Sastojci za punjenje: džem po vašem ukusu, poslastičarska krema, puding od vanile ili čokolade, lemon curd
Priprema: Prosejati 600 g brašna pa u vanglicu staviti 500 g a preostalih 100 g ostavite sa strane da domesite testo, ako je potrebno.
U zagrejano mleko sipati vodu, dodati kvasac, mleko u prahu, 2 jajeta, ulje, 1/4 kašičice soli i šećer i sve umutiti da se šećer otopi, dodati prosejanom brašnu i zamesiti testo. Moje testo je bilo dosata mekano pa sam dodavala brašna samo toliko koliko mi je trebalo da dobijem meko testo koje se ne lepi za ruke. Tačno sam dodala još 45 g. Podeliti testo na pola, prvi deo premesiti i oblikovati u kuglu, premazati sa malo ulja,staviti u zdelu, pokriti i ostaviti na toplom mestu.
U drugi deo testa dodati 1 dobro punu kašiku prosejanog kakaa i mesiti dok se sav kakao ne sjedini sa testom. Ako je potrebno, dodati 1 kašiku mlake vode da biste lakše umesili testo. Oblikovati u kuglu, premazati sa malo ulja, vratiti nazad u zdelu, pokriti i ostaviti na toplom mestu da i ono naraste.
Dok testo raste, ako odlučite da punite sa poslastičarskom kremom ili pudingom, skuvati i ostaviti da se ohladi. Ko ne želi da kuva ništa može i sa džemom po vašem izboru ili lemon curd..
Oba narasla testa podeliti na 4 jednakih delova, ponovo blago premesiti, pokriti i ostaviti da se kratko odmori.
Svaki deo testa rastanjiti u veličini većeg plitkog tanjira i staviti jednu boju testa pa drugu, pa opet isto boju kao što je prva boja i završiti sa testom koje je bilo drugo po redu, da bi dobili šarene kiflice. Tako napraviti 2 hrpice od po 4 kore.
Нема коментара:
Постави коментар