Nešto u zadnje vreme ne pravim panna cottu tako često, jednostavno sam i zaboravila za tu poslasticu koja se može napraviti na puno načina.
Pošto smo skoro bili u berbi jagoda i imam ih dosta moram što pre da ih iskoristim jer jagode ne traju dugo a ne želim da ih zamrznem.
Sastojci za panna cottu: 7 g želatina, 45 ml vode, 350 ml pavlake za kuvanje 35% mm, 150 ml mleka, 50 g šećera ili po ukusu, 200 g bele čokolade, 125 ml čokoladnog likera od bele čokolade, 1 kašičica vanila paste
Sastojci za žele od jagoda: 7 g želatina, 45 ml hladne vode, 650 g jagoda, 60 ml soka od pomorandže, 100 g šećera ili po ukusu, 30 ml soka od imuna
Priprema: U manju posudu sipati 3 kašike vode ( 45 ml ) dodati želatin, romešati i ostaviti na stranu da želatin nabubri.
U šerpicu sipati pavlaku za kuvanje, mleko, šećer i pustiti da se mleko zagreje a šečer otopi i ne treba da provri, samo da se pojave mehurići oko stranica šerpe. Dodati belu čokoladu i mešati dok se čokolada ne otopi i na kraju dodati liker od čokolade, nabubreli želatin, vanilu i izmešati sve zajedno.
Нема коментара:
Постави коментар