петак, 27. март 2015.

Tortellini u pikantnom umaku

Nema onog ko ne voli pastu i meso...meni je ostalo jedno pakovanje tortellini paste, koja je punjena sa piletinom i špekom, za ovo jelo se mogu koristiti bilo koji tortellini...punjeni sirom, govedinom, spanaćemn i sirom...izbor je vaš.


Sastojci:

350 g tortellini po izboru
1 konzerva od 400 g pečenog paradajza ( fire roasted tomato ) ili koji imate
250 g mlevenog mesa po izboru
150 g rendane mozzarella sir
1 manji struk praziluka
2 čena belog luka
po ukusu sveže samleveni biber i morska so
pola kašičice italijanskog začina
po ukusu tučene ljute paprike
ulje za prženje

Priprema:

U manju šerpicu sipati vodu i posoliti, pustiti da provri i u provrelu vodu dodati tortellini po vašem izboru. Ja sam koristila tortellini punjenu sa piletinom i špekom i kuvati po uputstvu proizviđača. Ja sam kuvala 10 minuta. Ocediti od vode i ostaviti sa strane.

U veći tiganj sipati ulje koje koristite ( ja sam koristila od semenki grožđa ) i dodati sitno iseckan praziluk i pržiti dok ne omekša, dodati sitno iseckan beli luk i njega pržiti dok ne zamiriše.
Dodati mleveno meso, po vašem izboru ( ja sam koristila mlevenu teletinu ) i ispržiti.
Pobiberiti i posoliti, dodati suvi začin, italijanski začin i tučenu crvenu papriku izmešati i na kraju dodati pečeni paradajz i pustiti da se krčka desetak minuta sve zajedno.
Probati još jednom za začine i na kraju dodati sitno iseckan peršun, ako imate svež bosiljak, dodati i njega.
Oceđene tortellini sipati u tiganj, dodati polovinu izrendanog sira i izmešati sve zajedno.

Vatrostalnu ili glinenu posudu 23cm X 33cm podmazati sa uljem ili sprejom za pečenje i sipati tortellini i posuti sa ostatkom izrendanog sira.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C ,oko 25 do 30 minuta, dok ne vidite da jelo krčka a sir se otopio i blago porumeneo.
Ohladiti kratko i poslužiti toplo.

Prijatno!!!!

7 коментара:

  1. Thank you Sara...I would love to follow you back. Done...Warm regards:))))

    ОдговориИзбриши
  2. Одговори
    1. Jasna, volim ih i ja i sledećeg dana sam jela što je ostalo i bilo mi je odlično. Hvala.

      Избриши
  3. Анониман27. март 2015. 21:56

    Uh opet neće ovo nesto.Aj da probam opet.Da pohvalim ove neobičnog izgleda tortelini.I ja sam pre nego što otvorih blog pomislila da su mali.Ali kakogod se zvali izgledaju vrlo ukusno

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Džoli. Ovo jesu mali tortellini, kad se skuvaju budu malo veći i moji su punjeni sa piletinom i pančetom..nisam ih pravila, takve sam ih kupula.

      Избриши
  4. Divna ideja. Zaista kao lazanje, a od tortelina. Tortelini su inace jedna od mojih omiljenih hrana. Ja ih cesto spremam zapecene sa pavlakom, sirom, paradajz sosom i malo pancete.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Saškonela. Mislim da su mogućnosti sa bilo kojom pastom beskonačne, samo treba da nam malo radi mašta. Topli pozdrav i hvala što si me posetila.

      Избриши