Idealno za preliv preko sladoleda, jogurta ili na palačinkama....jako se brzo napravi a izuzetno je ukusno.
Sastojci:
1 puna kašika kokosove masti ili putera
1 kašičica vode
1 kašičica vaniline esencije
1 kašičica meda
pola kašičice cimeta
jogurt, sladoled, palačinke
Priprema:
U dobro zagrejan tiganj staviti kokosovu mast, ako je nemate,koristite ne slani puter i vrteći tiganj, otopite je.
U tako zagrejanu kokosovu mast ili puter, dodati jabuku, koju ste oljuštili i isekli na pola, očistiti od semenki i iseći na deblje rešnjeve i njih iseći na deblje parčiće i staviti ih u tiganj i pržiti ih na jakoj vatri da porumene, ali ih stalno mešajte, da jabuke omekšaju.
Tom smesom preliti jabuke i dinstati sve zajedno još 1 minut.
Preliti preko sladoleda, jogurta za doručak ili preko palačinki...izbor je vaš.
Kod nas je poslužen sa sladoledom od vanile.
Prijatno!!!!
Аутор је уклонио коментар.
ОдговориИзбришиHvala Demi i drago mi je da i ti imaš sličan recept,važno je da nam se sviđa. Topli pozdrav.
ИзбришиАутор је уклонио коментар.
ИзбришиSuper izgleda. Sada kad je mrtva sezona voća baš dobra ideja.
ОдговориИзбришиKod nas ima voća preko cele godine, posebno jabuka i mi ih obožavamo i jedemo ih stalno. Hvala ti puno, draga moja Petra.
Избришиthat looks sooo delicious!
ОдговориИзбришиThank you so much Ewa. Thank you for stopping by.
Избриши