среда, 04. март 2015.

Desert sa dinstanim jabukama

Idealno za preliv preko sladoleda, jogurta ili na palačinkama....jako se brzo napravi a izuzetno je ukusno.


Sastojci:

1 velika jabuka
1 puna kašika kokosove masti ili putera
1 kašičica vode
1 kašičica vaniline esencije
1 kašičica meda
pola kašičice cimeta
jogurt, sladoled, palačinke

Priprema:

Staviti tiganj na ringlu i uključiti da se tiganj dobro zagreje.
U dobro zagrejan tiganj staviti kokosovu mast, ako je nemate,koristite ne slani puter i vrteći tiganj, otopite je.
U tako zagrejanu kokosovu mast ili puter, dodati jabuku, koju ste oljuštili i isekli na pola, očistiti od semenki i iseći na deblje rešnjeve i njih iseći na deblje parčiće i staviti ih u tiganj i pržiti ih na jakoj vatri da porumene, ali ih stalno mešajte, da jabuke omekšaju.

U manju zdelicu staviti vodu, med, vanilu i cimet i sve dobro izmešati da se med sjedini sa vodom.
Tom smesom preliti jabuke i dinstati sve zajedno još 1 minut.
Preliti preko sladoleda, jogurta za doručak ili preko palačinki...izbor je vaš.
Kod nas je poslužen sa sladoledom od vanile.


Prijatno!!!!

7 коментара:

  1. Pravim i ja slicnoi super je, evo rec ept http://www.krstarica.com/kuvar/deserti/palacinke/krepe-sa-jabukama/ kad pravim ostane i malo sirupa kao med njam, isto sam probala i u moj recept u blog frutopitakiahttp://kuvaricagr.blogspot.gr/2014/08/frutopitakia.html isto njam

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Demi i drago mi je da i ti imaš sličan recept,važno je da nam se sviđa. Topli pozdrav.

      Избриши
    2. Volim onaj recept jer brzo se pravi, lagano je kad se jede i ne treba da se trosim da ga pravim! Prijatnoo

      Избриши
  2. Super izgleda. Sada kad je mrtva sezona voća baš dobra ideja.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kod nas ima voća preko cele godine, posebno jabuka i mi ih obožavamo i jedemo ih stalno. Hvala ti puno, draga moja Petra.

      Избриши