Ovaj sos je vrlo interesantan, jer se pravi od kiselih krastavčića i još nekih dodataka, ali svako ko je probao ovo jelo nije mogao da kaže od čega je sos napravljen.
Sastojci:
2 glavice crnog luka
2-3 cena belog luka
3-4 kisela krastavca
1 kašika vegete
aleva paprika po ukusu
biber po ukusu ( ja najviše volim sveže samleveni biber)
brašna za šnicle
ulje za prženje
200 ml pavlake za kuvanje
1 kašika seckanog peršuna
Priprema:
Uvaljati u brašno i propržiti na ulju, zatim vaditi iz šerpe, u isto ulje dodati dosta sitno seckanog crnog luka, sitno seckanog belog luka, 3-4 narendana kisela krastavčica, 1 kašiku vegete, aleve paprike, naliti vodom i dodati biber.
Sve to prodinstatti, vratiti šnicle, doliti vode da šnicle “ogreznu” i lagano krčkati dok snicle skroz ne omekšaju, a saft se ne ukuva. Na kraju dodati pavlaku i još malo ukrčkati i posuti peršunom odozgore.
Ovo se baš, baš lako pravi, a super je. Može se napraviti dan ranije, pred služenje dodati pavlaku i zagrejati. Samo treba dovoljno ukrčkati na niskoj temperaturi (recimo na 1 od 6) oko sat vremena a može i više, zavisi od sporeta.Ako se ne ukrčka, izvaditi šnicle a sos zajedno sa pavlakom smrviti štapnim mikserom, vratiti meso u sos i pustiti da provri.
Služiti uz pirinač, njoke, pire, pastu.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар