Ne mogu da verujem da i prženice mogu da budu posne, tj bez jaja....jako mi se dopala slika i recept i naravno da sam morala da isprobam....ako imate starog hleba, probajte i vi.
Sastojci:
1 kašičica vanile esencije ili vanilla paste
500 ml mleka od soje, bademovo mleko ili kokosovo mleko
hleb isečen na kriške
ulje za prženje
Priprema:
Umakati hleb u smesu od mleka i pudinga i pržiti dok ne porumeni sa jedne strane, oko 2 do 3 minuta, okrenuti i pržiti i sa druge strane.
Izvaditi i staviti na kuhinjski papir da se ocedi od viška masnoće. ( ja u tiganj stavljam po vrlo malo ulja i dodajem po potrebi, ne volim kad mi prženice plivaju po ulju a za vas, koji ne postite, prženice možete pržiti i na puteru, još su ukusnije )
Poslužiti ih posute sa prah šećerom i javorovim sirupom ili sa nekim voćnim prelivom.
Prijatno!!!!
E, ovo prvi put vidim, a baš je interesantno! Ne postimo, pa ću probati sa pudingom i običnim kravliem mlekom, baš me zanima šta će da ispadne :)))
ОдговориИзбришиGago i ja prvi put vidim i zaista mi se dopala ideja a dopao nam se i ukus...Topli pozdrav.
ИзбришиZvuci zanimljivo i ukusno; treba probati!
ОдговориИзбришиJasna, mi smo se oduševili, baš je bio lep ukus ovih prženica,
ИзбришиОво је супер, али није посно, јер у прашку за пудинг има јаја у праху. Но, свакако је занимљив рецепт.
ОдговориИзбришиDraga Goco, evo sad pogledah Dr Oetkerov puding, koji sam koristila i u sastojcima nigde ne piše da ima jaja u prahu....Hvgala ti puno na poseti.
ИзбришиДрага Зоки, овде имаш свашта да купиш непровереног квалитета.Пошто морам да водим рачуна шта једем ( јер сам дијабетичар), онда се трудим да све те готове ствари које могу да се купе, сама направим код куће. Волим редовно да посећујем твој блог и фб профил. Пуно лепих ствари прочитам, а и слике су ти супер. Пуно пролећних поздрава из сунчаног Београда.
ИзбришиHvala ti puno....znaš, kad sam pročitala tvoj gornji post, uplaših se, jer ne volim da varam ljude, da kažem da je jedno a ono nije...zato sam išla da proverim, pa ako nije istina, bolje da na vreme ispravim grešku..u svakom slučaju, hvala ti puno, jer ljudi se uče na svojim greškama. Topli pozdrav i još jednom, hvala ti na poseti.
ИзбришиDeluje toliiiko ukusno na slici. Super predlog za promenu ;)
ОдговориИзбришиOd srca ti hvala, draga Sandra.
ИзбришиFotografija prosto mami da se proba, svidja mi se baš
ОдговориИзбришиHvala ti puno.
ОдговориИзбришиYummy breakfast!!!
ОдговориИзбришиHugs,
Yelena
Thank you Yelena and I am so glad that you like it. Hugs:)))
ИзбришиLepo je nema šta! Pravim nekad na maslinovom ulju i puteru a jedemo uz masline, meni je super :-)
ОдговориИзбришиHvala Vesna...može se jesti sa onim što se voli. Kad ih pravim sa jajima, mi ih jedemo nekad sa sirom, ali ih obično jedemo prelivene sa javorovim sirupom. Topli pozdrav.
Избриши