среда, 11. март 2015.

Padobranci

Jedan od mojih starih recepta, koji sam dobila pre mnogo godina od moje prijateljice Nate.



Sastojci:

3 jaja
300 g prah šećera
300 g mlevenih oraha
1 stangla čokolade
50 g prah šećera
100 g putera
1 kašika prah šećera

Priprema:

Belanca umutiti u čvrst sneg i varjačom umešati 300 g prah šećera i 300 g mlevenih oraha.Peći ili tako reći sušiti ih na 80 C (rerna sa ventilatorom, ko nema rernu sa ventilatorom neka doda 25 C) male puslice, koje možete napraviti pomoću dve kašičce ili sipati smesu u špric i istiskati male gomilice na papir za pečenje.

Paziti ih da ne pregore, spolja moraju biti hrskavi a unutra meki.

Fil:

Umutiti 3 žumanca sa 50 g prah šećera i kuvati na pari dok se ne zgusne, dodati štanglu cokolade i kad se ohladi dodati 100 g umućenog putera sa kašikom prah šećera. Kada su padobranci hladni spajati padobrance sa filom.


Prijatno!!!!!

G-đa Mira Šarčević je ostavila komentar na FB da se mogu i ovako praviti...pa probajte


Draga gospodjo Zorice zaista divni kolacici,godinama ih pravim i nezaobilazni su na mojoj slavskoj trpezi,recept je drugaciji probajte i uverite se :6 belanaca,250 gr. secera umutiti u to dodati 250gr. mlevenog keksa i 300gr. mlevenih oraha.Susiti na 100 stepeni.Fil:3 zumanca,3 kasike vode,100gr. prah secera skuvati na pari u hladno 100gr.margarina.Savrseni i sto duze stoje sve su lepsi.....

Miro, od srca ti hvala i na tvom receptu.

14 коментара:

  1. Зоки, баш си ме обрадовала са овим рецептом и подсетила на гимназијске дане када је овај колачиц био популаран за време великог одмора. :) Под обавезно правим ових дана. Поздрав од <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Goco i drago mi je da te vratih malo u školske dane, bila su to lepa vremena, kad nam je jedina briga bila škola i po neki momak....Topli pozdrav.

      Избриши
    2. Баш тако. Добро дођу сада сећање на та времена.

      Избриши
    3. Ja ih uvek se sa uživanjem sećam i vrlo često pričam svojoj deci o našem školovanju i druženju.

      Избриши
  2. Oh, I love them! We make almost the same recipe here in Bulgaria, but it's without this yummy chocolate cream. They look really delicious, Zoki! Hugs, my dear friend! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you, my dear Gery. I think I saw on one of the Bulgarian blogs this cookies,but with out chocolate.....this cookies are so easy to make but taste so yummy. Hugs my dear friend:))))

      Избриши
    2. Zoki, I'm a little bit late, too... Excuse me!
      Happy woman's day! I wish you all the happiness and love!
      What about the cookies... Here are my "orehovki": http://mousseofcoloursanddreams.blogspot.com/2012/10/blog-post_2.html. And here is the recipe: http://adi-el.blogspot.com/2011/01/blog-post.html.
      Hugs and kisses!

      Избриши
    3. Not to worry,my dear friend. Gery, I can not open none of this links, can you please, check them out. Thanks.

      Избриши
    4. Hm, I'll try again...
      http://mousseofcoloursanddreams.blogspot.com/2012/10/blog-post_2.html
      http://adi-el.blogspot.com/2011/01/blog-post.html
      You should copy and paste them in new tabs...

      Избриши
  3. Osećam kako se tope u ustima! Dobri, stari recepti - obozavam ih.

    ОдговориИзбриши
  4. Koliko mogu dugo da stoje, i kako ih cuvati? Volela bih ih napraviti za neko slavlje, ali par dana unapred...Divno izgledaju!

    ОдговориИзбриши