среда, 5. октобар 2016.

Chickpea Medley

Nekad poželimo nešto jednostavno a da je hranljivo...zašto da ne napravimo salatu od nauta, koje je izuzetno zdrav da se jede....nama je ovo bila odlična večera, muž ju je jeo sa garlic hlebom, ja bez hleba.


Sastojci:
400 g skuvanog nauta / slanutka / leblebija
150 g svežeg spanaća
3-4 pune kašike sitno iseckanog peršuna
1 veća ljutika
1 krastavac, isečen na kockice
Sastojci za preliv
sok od 2 do 3 limete
30 ml maslinovog ulja
2 čena pasiranog belog luka
1b kašičica meda ili javorovog sirupa, ili po ukusu
po ukusu biber, so
1 kašičica mlevenog cumina,ili po ukusu

Priprema:
Naut oprati pod mlazom hladne vode, staviti u zdelu i naliti sa čistom vodom i ostaviti preko noći.
Ujutru ocedite od vode, isprati i naliti sa vodom, pustiti da provri i kad provri, smanjiti temperaturu i kuvati oko 45 minuta dok ne omekša. Ocediti od vode.
Možete skuvati veću količinu, ocediti od vode, staviti na kuhinjsku krpu da se malo osuše od viška vode,podeliti po potrebi u manje kesice za zamrzivač i zamrznuti.Vaditi po potrebi.
Ja sam ovo skuvala dan pre i ostavila u frižider preko noći.

Spanać očistiti od drškica i oprati u nekoliko voda.
Peršun ( ako volite korijander, možete da koristite njega umesto peršuna ) opreati i iskidati samo listiće.Drškice možete da ostavite pa kad kuvate supu možete staviti sa ostalim povrćem.
To staviti u onu posudu u kojoj cedite salatu i ocedite od viška vode.
U multipraktik staviti spanać i peršun i samleti sve vrlo sitno, ako nemate multipraktik možete i nožem isitniti što više možete.

U manju zdelicu staviti sve što je za preliv i malom žicom umutiti.
U zdelu staviti oceđen naut / slanutak, dodati sitno iseckanu ljutiku,usitnjen spanać i peršun.
Preliti sa pripremljenim prelivom, sve izmešati i ostaviti najmanje desetak minuta da se ukusi sjedine a možete da ostavite i preko noći.
Ja sam dodala i krastavac, u originalnom receptu ga nema i ako dodajete krastavac, dodati ga pre nego što ćete da poslužite salatu, inače krastavac će ispustiti puno vode.
Ovako pripremljena salata može da vam stoji u frižideru nekoliko dana...

Ako nemate vremena da kuvate naut / slanutak, možete da koristite i konzerviran, samo ga dobro isperite pod mlazom hladne vode.



Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар