среда, 12. октобар 2016.

Džem od jabuka i muškatne tikve

Još jedan odličan džem iz moje kuhinje


Sastojci:
1 kg muškatne bundeve
1 kg kiselih jabuka
sok od 1 limuna
250 ml sok od jabuka ili voda
250 g šećera
1 kesica vanilinog šećera
1 kašičica cimeta

Priprema:
Muškatnu tikvu očistiti od korice i semenki, iseći na manje kockice, posuti sa šećerom i vanilom, poklopiti i ostaviti preko noći u frižider.

Sledećeg dana isipati muškatnu tikvu u dublju i veću šerpu, sa sokom, koji je ispustila,sipati sok od jabuka ili vodu, limunov sok i dodati jabuke, koje ste očistili i isekli na kockice.
Izmešati sve zajedno i staviti da se kuva na jaku temperaturu.
Kuvati oko 15 do 20 minuta, smanjiti temperaturu i kuvati dok se potpuno ne zgusne a tečnost ispari.
Varjačom pritiskati kockice da ih pretvorite u pire ili izmešati štapnim mikserom ali ostaviti da ima po malo male komadiće.


Tegle oprati i staviti ih u rernu da se osuše i zagreju.
Kad je džem gotov, dodati kašičicu cimeta, promešati i sipati vruć džem u vruće teglice, zatvoriti i ostaviti u toplu rernu dok se ne ohladi.
Ideju sam posudila odavde, ali sam džem pravila na svoj način.


Prijatno!!!!


8 коментара: