уторак, 11. април 2017.

Kafa sa ukusom karamele ( Susu Karamel Kopi )

Ako volite kafu, onda ćete sigurno voleti i na ovaj način. Nisam je probala hladnu, ali sam sigurna da je odlična i leti sa kuglom sladoleda.


Sastojci: 500 ml mleka,2 kašike šećera,2 kašičice instant kafe ili više za jači ukus

Priprema: U šerpicu sipati dve kašike šećera i otopiti dok ne dobijete boju ćilibara, pazite da vam šećer ne pregori, biće onda gorko. Kad počne šećer da se topi, šerpicu vrteti da bi se sav šećer ravnomerno otopio, nemojte mešati.

U drugu šerpicu sipati mleko i kuvati, dok ne provri, kad je provrelo, pažljivo sipati u otopljen šećer i mešati, dok se sav šećer ne otopi. Ovako pripremljeno karamel mleko sam obično deci kuvala kad su imali prehladu i uvek su ga voleli.

Dodati dve kašičice instant kafe, možete dodati i više, ako volite jaču kafu, izmešati, sipati u šoljice, ukrasiti slatkom pavlakom a može i sa kuglom sladoleda, izrendati čokoladu odozgore i poslužiti toplo.


Prijatno!!!!

4 коментара:

  1. Neverovatno kako ima puno kombinacija u kulinarstvu. Jako volim ukus kafe, ali i ukus karamele. Nije mi nikad palo na pamet da bi moglo ovako lako spojiti ih. Hvala ti puno za ovu objavu!

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala Kato...kafu i ja volim i ne može da mi započne dan bez nje.

    ОдговориИзбриши
  3. Genijalno izgleda, a kao naručeno za mene. Em volim kavu em volim karamel.

    ОдговориИзбриши
  4. Draga Zoko, nominovala sam te za The Versatile Blogger Award.

    ОдговориИзбриши