уторак, 4. април 2017.

Potato & spring onion breakfast pancakes

Pancakes na irski način, sa pire krompirom i mladim lukom


Sastojci: 140 g očišćenog brašnjavog krompira, ( 1 veliki krompir ) 50 g brašna,1 g praška za pecivo,
na vrh noža sode bikarbone,1 jaje,75 ml mleka,2 struka mladog luka,puter i ulje
i još:  2 jaja,suva dimljena slanina

Priprema: Krompir oljuštiti,oprati i iseći na veće komade.140 g krompira je tačno jedan veći krompir i ja sam ga isekla na 4 dela.Naliti sa vodom, dodati malo soli i kuvati dok se krompir ne skuva.Ocediti od vode i ostaviti u šerpici da se krompir malo osuši.Osušen krompir izgnječiti u pire i ostaviti da se ohladi.

U posebnu zdelicu izmešati brašno, sodu bikarbonu i prašak za pecivo.Posebno umutiti jaje sa 75 ml mleka, posoliti i pobiberiti, po ukusu.Mladi luk očistiti, oprati, osušiti i sitno iseckati.Ohlađen krompir dodati u izmešano brašno i sjediniti sve zajedno, dodati mleko i sjediniti sve zajedno u glatku masu bez grudvica, dodati iseckan mladi luk a ostaviti malo da pospete po pancakes kad su ispržene.

Prvo ispeći u tiganju palačinke, podmazati sa vrlo malo ulja ili putera. Ova masa je dovoljna za 6 malih palačinki.U drugi tiganj staviti dimljenu slaninu i ispržiti je. Na istoj masti ispržiti jaja. Nama je bilo dovoljno po 1 jaje, za one, više gladne biće potrebno 2.

Na svaki tanjir staviti po 3 pancakes, jedno jaje i nekoliko šnita ispržene dimljene slanine, posuti sa sitno iseckanim mladim lukom i poslužiti toplo.


Prijatno!!!

4 коментара:

  1. Baš merkam neki koreanski recept za krompir palačinke. Ovaj tvoj mi se jako dopada

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ti si se već vratila u normalu, ma svaka ti čast...Nadam se da je beban dobar i da spava da mama ima malo vremena i za nešto drugo da uradi. Pozdrav za vas.

      Избриши
  2. Ovo je bome prekrasan cijeli obrok. Meni bi to bilo za ručak, iako nikada nisam jela pečena jaja za ručak. Moj muž bi sigurno barem malo prigovarao (nema do komada mesa!). Super si to prezentirala!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kod nas i jeste bio obrok, jer mi obično ujutru pojedemo neke pahuljice i popijemo kefir. ja sam srećnica, mm ne zanoveta, šta mu daš da jede, pojede i zadovoljan...a tvoj muž voli meso, ima slanine pored, dovoljno da zameni meso.. Topli pozdrav.

      Избриши