четвртак, 6. април 2017.

Pečeno povrće sa piletinom

Jako volim stir fry, ali ga izbegavam zbog tog prženja i ovo je idealan način da imate stir fry, ali povrće je pečeno, zajedno sa mesom.


Sastojci: 400 g pilećih grudi,1 crvena babura,1 žuta babura
1 narandžasta babura,1 manja glavica komorača,1 cvet brokolija,1 veća glavica crnog luka,4 - 5 čena belog luka2 manje šargarepe,1 tikvica,2 kašike maslinovo ulja,po ukusu so i biber,suvi začin, ( Mrs Dash )1 kašičica italijanskog začina,pola kašičice dimljene crvene paprike, ( ne mora )sok od pola limuna

Priprema: Piletinu očistiti od viška masnoće i kožice,oprati i osušiti kuhinjskim papirom. Iseći po dužini na 3 dela a onda iseći na veće kocke. Posoliti, pobiberiti i posuti sa malo suvog začina ( ja koristim Mrs Dash, a vi, koji nemate ovaj začin možete koristiti vegetin mix za piletinu ) i ostaviti na stranu da malo odstoji.

Povrće oprati i osušiti.Šargarepu očistiti i iseći na štapiće. Luk očistiti i iseći na kockice. Tikvicu oprati, raseći na četvrtine i onda na veće kocke.Komorač, očistiti od spoljnih listova i iseći na pola pa onda na manje komade.Paprike očistiti, raseći na pola i iseći na kocke. Čenove belog luka očititi i ostaviti cele. Brokoli iskidati na manje cvetiće.Sve to staviti na pleh, koji ste prekrili pek papirom.U zdelu sipati maslinovo ulje, iscediti pola limuna, dodati so, biber, italijanski začin, dimljenu papriku i malo suvog začina, sve izmešati i preliti preko pripremljenog povrća. Izmešati, dodati piletinu i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 225°C, oko 15 do 20 minuta ili samo dotle dok piletina nije pečena. Pazite da ne prepečete, jer onda će vam piletina biti suva.Pilećim grudima ne treba dugo da se peče.


Dok se piletina i povrće peče vi možete pripremiti prilog po vašoj želji. Kod nas je skuvani basmati pirinač.


Prijatno!!!

2 коментара: