субота, 1. април 2017.

Coconut mousse

Ako imate prilike da kupite kokosovo mleko, isprobajte i ovaj mousse, odličan je.


Sastojci: 250 ml kokosovog mleka,4 g želatina,2 žumanca,250 ml slatke pavlake,30 g šećera

Priprema:  U šerpicu staviti kokosovo mleko da se zagreje i provri a vi za to vreme umutiti žumanca sa šećerom u gustu i svetlu masu. ( originalni recept kaže 4 žumanca., meni je to bilo previše i stavila sam samo 2, vi, kako hoćete ) U manju činijicu sipati dve kašike vode i potopiti želatin da se otopi i nabubri.

Provrelo kokosovo mleko polako sipati, da pada na žice miksera, u umućena žumanca i umutiti sve zajedno i vratiti nazad na ringlu i kuvati, stalno mešajući sa žicom da se malo zgusne.Skloniti sa ringle,umešati nabubreli želatin i ostaviti da se ohladi.( ako hoćete da je mousse baš čvrst, onda morate da povećate količinu želatina na 7 g koja je dovoljna za 500 ml tečnosti )

Kad se krema ohladila, ali ne mora potpuno da bude hladna.umutiti slatku pavlaku i u umućenu slatku pavlaku sipati kremu od žumanaca i kokosovog mleka i ponovo umutiti sve zajedno.


Sipati u 4 zdelice i ostaviti u frižider da se potpuno ohladi, najbolje preko noći.Ukrasiti sa mlevenim kokosom, ili šta već volite.


Prijatno!!!!

4 коментара: