Ovo jelo može da vam bude posni ručak ili prilog pečenom mesu ili mesu sa roštilja...što god da je, izvrsno je ...ako nemate orzo pastu, možete da probate sa pirinčem, dugog zrna.
Sastojci: 200 g orzo paste, 2 veće paprike u boji, ( crvena i žuta ) 1 manja glavica crnog luka, 250 g šampinjona, 1 do 2 kašike maslinovog ulja, po ukusu so i biber, 3 čena sitno iseckanog belog luka, 100 g sitno iseckanog svežeg spanaća, pola kašičice ili po ukusu, tucana ljuta paprika, 1/2 kašičice italijanskog začina, 1/2 kašičice sveže isceđenog limunovog soka, 30 g sveže izrendanog parmezana
Priprema: U veći tiganj sipati kašiku dve maslinovog ulja.
Crni luk očistiti i iseckati što sitnije možete. Paprike operote, osušite, očistiti od semenki i iseckati ma sitnije kockice. Šampinjone operite ili ih očistite mokrim kuhinjskim papirom ( oko toga, kako je najbolje očistiti šampinjone se uvek vodila polemika, neko tvrdi da ih treba oljuštiti mokrim kuhinjskim papirom, ja ih lično perem, jer hoću da budem sigurna da sam svu prljavštinu skinula sa njih,vi radite kako uobičajeno radite ) i iseckati ih na manje komadiće.
U zagrejano ulje, koje ste zagrevali na osrednjoj temperaturi, staviti svo povrće da se prži na toj temperaturi.
Za to vreme staviti vodu da se greje i kad provri, dodati kašičicu soli,dodati orzo pastu da se kuva,kad ponovo provri, smanjiti temperaturu i kuvati po uputstvu proizvođača.
Za vas koji ne znate kako orzo pasta izgleda |
Kad je povrće omekšalo, dodajte pasirani ili sitno iseckan beli luk, italijanski začin, ljutu tucanu papriku, posoliti i pobiberiti po ukusu.
Skuvanu pastu ocediti od vode, isprati pod mlazom hladne vode, i sipati u tiganj gde je povrće. sve dobro sjediniti, probati da li je šta potrebno od začina i doterajte po svom ukusu.
Isključite ringlu.
Spanać ( ja koristim baby spanać ) oprati pod mlazom hladne vode, dobro ocediti i osušiti od viška vode i sitno iseckati.
Dodati u tiganj sa pastom i povrćem, sve izmešajte, poklopite i ostavite nekoliko minuta samo da spanać svene.
Preliti sa limunovim sokom, može i bez njega.
Posuti sveže naribanim parmezanom, promešati i poslužiti onako kako vi volite...kod nas je to bilo sa mariniranom piletinom u jogurtu pa pečena u rerni.( ako želite da bude posno, izostavite parmezan sir )
Нема коментара:
Постави коментар