Sutlijaš? Ah ta poslastica mog detinjstva, najbrže i najednostavnije da se napravi...ali ne, nije ovo sutlijaš, ovo je nešto još bolje od toga, posebno za sve vas čokoljupce,,ja ga u roku od nedelju dana pravim već dva puta i ako nismo veliki ljubitelji bele čokolade ili čokolade uopšte, ovo nam se jako dopalo, ovog puta sam pravila duplu meru, jer od jedne mere nećete uspeti da se zasladite...
Sastojci: 400 ml mleka, 2 kašike putera, 1 vanilin šećer, 1 kesica pudinga od vanile, 1 do 2 kašike šećera, 100 g bele čokolade, 1/2 kašičice kardamoma u prahu, 100 g pirinča.
Priprema: Skuvati pirinač u slanoj vodi i ostaviti sa strane. Ako imate previše tečnosti u skuvanom pirinču procedite.
350 ml mleka staviti u šerpicu da se kuva, dodati šećer,( meni je dovoljna 1 kašika jer bela čokolada je dovoljno slatka, ali vi, ako volite da je slađe, stavite 2 kašike ) puter i vanilin šećer a u preostalo mleko razmutiti kesicu vanilinog pudinga i kad mleko provri, sipati razmućeni puding i kuvati samo dok se ne zgusne, minut, dva.
Dodati belu čokoladu i mešati dok se čokolada ne otopi i na kraju dodati skuvani pirinač, dodati kardamom, ako ga nemate, preskočite sve izmešati i sipati u zdelice iz kojih ćete poslužiti.
Ovo je bila slika dana |
Prekriti providnom folijom i ostaviti da sa dobro rashladi.
Ja sam prvi put pravila sa običnim kravljim mlekom i puterom, drugi put sam kuvala sa kokosovim mlekom i kokosovom mašću i sviđa mi se na oba načina...vi kuvajte onako kako vi najviše volite.
U samom startu skuvajte duplu meru jer od jedne mere nemate mnogo.
Prijatno!!!!!
Pčelice Majo, od srca ti hvala na ovom odličnom receptu koji će se udomaćiti kod nas
Preslatko izgleda, tvoje slike su uvek tako dobre :)
ОдговориИзбришиHvala ti punooo, ne ispadne uvek onako kako ja hoću, ali se trudim...imaš i ti odlične slike.
Избриши