четвртак, 12. јануар 2023.

Pasta sa belim lukom i slaninom

Volim ove brze recepte za ručak jer, i ako sam kod kuće, ponekad mi dobro dođu ovakve ideje.

Pastu volimo ali je retko kuvam, jednostavno nam je na kašiku, posebno mom mužu, najbolji ručak.


Sastojci: 250 g paste po vašem izboru, 300 g dimljene slanine, 3 do 4 čena belog luka, 125 ml gustog grčkog jogurta, 125 ml vode u kojoj se pasta kuvala, 20 g izrendanog parmezana, persun tucana paprika, sveže samleven biber

Priprema:  Slaninu iseći na sitnije komade, beli luk očistiti i iseckati na sitne komadiće, peršun oprati i iseckati i parmezan izrendati u zdelicu. Staviti vodu da vri za pastu i kad je provrela dodati kašičicu soli i pastu i kuvati po instrukcijama proizvođača.

U veći tiganj staviti iseckanu slaninu i pržiti je dok ne porumeni, dodati beli luk i njega kratko propržiti.

Uzeti vodu iz paste u to dodati gusti grčki jogurt i razmutiti sve zajedno, sipati u tiganj i pustiti da provri sve zajedno ( umesto grčkog jogurta možete koristiti i pavlaku za kuvanje,ali onda smanjite količinu vode na pola ) dodati polovinu parmezana i na kraju dodati oceđenu skuvanu pastu. ( u slučaju da vam je slanina ispustila previše masnoće, odstranite deo a slanina može da bude pileća, ćureća ili koju već koristite )

Pustiti da sve zajedno prokuva i na kraju dodati iseckan peršun, tucanu papriku i sveže samleven biber, promešati.

Poslužiti toplo uz dodatak peršuna i izrendanog parmezana.

Po želji, ovde možete dodati i sitne cvetiće brokolija nekoliko minuta pre nego što je pasta skuvana u vodi.


Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар