Pastu volimo ali je retko kuvam, jednostavno nam je na kašiku, posebno mom mužu, najbolji ručak.
Priprema: Slaninu iseći na sitnije komade, beli luk očistiti i iseckati na sitne komadiće, peršun oprati i iseckati i parmezan izrendati u zdelicu. Staviti vodu da vri za pastu i kad je provrela dodati kašičicu soli i pastu i kuvati po instrukcijama proizvođača.
U veći tiganj staviti iseckanu slaninu i pržiti je dok ne porumeni, dodati beli luk i njega kratko propržiti.
Uzeti vodu iz paste u to dodati gusti grčki jogurt i razmutiti sve zajedno, sipati u tiganj i pustiti da provri sve zajedno ( umesto grčkog jogurta možete koristiti i pavlaku za kuvanje,ali onda smanjite količinu vode na pola ) dodati polovinu parmezana i na kraju dodati oceđenu skuvanu pastu. ( u slučaju da vam je slanina ispustila previše masnoće, odstranite deo a slanina može da bude pileća, ćureća ili koju već koristite )
Pustiti da sve zajedno prokuva i na kraju dodati iseckan peršun, tucanu papriku i sveže samleven biber, promešati.
U veći tiganj staviti iseckanu slaninu i pržiti je dok ne porumeni, dodati beli luk i njega kratko propržiti.
Uzeti vodu iz paste u to dodati gusti grčki jogurt i razmutiti sve zajedno, sipati u tiganj i pustiti da provri sve zajedno ( umesto grčkog jogurta možete koristiti i pavlaku za kuvanje,ali onda smanjite količinu vode na pola ) dodati polovinu parmezana i na kraju dodati oceđenu skuvanu pastu. ( u slučaju da vam je slanina ispustila previše masnoće, odstranite deo a slanina može da bude pileća, ćureća ili koju već koristite )
Pustiti da sve zajedno prokuva i na kraju dodati iseckan peršun, tucanu papriku i sveže samleven biber, promešati.
Po želji, ovde možete dodati i sitne cvetiće brokolija nekoliko minuta pre nego što je pasta skuvana u vodi.
Нема коментара:
Постави коментар