Petkom postim, trebala bih na vodi, ali to meni malo teže ide pa koristim mal količinu ulja ...
Priprema: Ako imate ispečenih paprika u zamrzivaču, koristite njih a ako nemate onda ispeći paprike prvo, ostavite u poklopljenoj šeri da se prohlade, oljuštiti i očistiti od semenki.
U šerpu sipati ulje i na ulju propržiti crni luk i šargarepu, koje ste isekli na kockice. Dodati sitno isečen beli luk, izrendani đumbir i ljutu papričicu i pržiti nekoliko minuta dok sve ne zamiriše. Ako ne volite da je puno ljuto, očistiti ljutu papričicu od semenki i žilica. Dodati oprano crveno sočivo, naliti sa 1 l vode ( kasnije možete dodati još kad odredite koliko gust potaž želite da vam bude ), pustiti da provri, smanjiti temperaturu i kuvati dvadesetak minuta ili dok se sočivo ne skuva. Crveno sočivo se vrlo brzo skuva u odnosu na zeleno. Dodati kurkumu, so, biber i suvi začin po vašem ukusu.
Na kraju dodati oljuštenu i iskidanu papriku prokuvati sve zajedno.
Kratko prohladiti i samleti u blenderu ili štapnim mikserom da dobijete svilenkast potaž. Ako nije dovoljno vruće, vratiti šerpu na ringlu i kratko zagrejati.
Pred služenje sipati po kašičicu limunovog soka a ja sam gore prelila sa malo kokosovog mleka. Posuti seckanim peršunom ili mladim lukom i poslužiti toplo.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар