уторак, 24. јануар 2023.

Čorba sa tortelini i povrćem

Kad vam se jede nešto lagano na kašiku.


Sastojci: 2 kašike maslinovog ulja, 2 do 3 manje šargarepe isečene na kockice, 1 paškanat, isečen na kockice, 1 do 2 struka celera isečenog na kockice, 1 osrednja glavica crnog luka isečenog na kockice, 3 do 4 čena pasiranog belog luka, 2 do 3 grančice timijana, 1 kašičica suvog začna, 300 g pečurki, 150 g bebi spanaća, 250 do 300 g sveža tortellini pasta, po vašem ukusu, 1.5 do 2 l vode ili pilećeg / povrtnog temeljca, po ukusu so i biber

Priprema:  U veću šerpu ili lonac zagrejati maslinovo ulje.
Na zagrejano ulje dodati: šargarepu, celer, paškanat, crni i beli luk i pržiti na tihoj temperaturi dok povrće malo ne omekša.
Dodati pečurke, koje ste prethodno očistili i isekli na veće komade, timijan i suvi začin i dinstati oko 5 do 6 minuta.
Naliti sa vodom ili temeljcem po vašem izboru i pustiti da provri sve zajedno.

Dodati tortellini ( ja sam dobila domaće tortelini od komšinice koji su bili punjeni sa piletinom a vi koristite ono što imate i volite ) i po želji, ako imate preostalu piletinu od nekog ručka, možete je iseckati i dodati u čorbu i kuvati sve zajedno dok se pasta ne skuva oko desetak minuta.
Na kraju dodati beby spanać i prokuvati sve zajedno samo da spanać svene, oko 5 minuta.

Poslužiti toplo sa narendanim parmezanom ili bez.


Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар