Priprema: Ostavite puter da vam bude sobne temperature ( po mogućstvu koristiti puter iz bio špajza / organic ) i umutiti ga penasto. Originalni recept kaže da se koristi neka vrsta prirodnog prah šećera, koji zamenjuje običan prah šećer, ja nisam koristila nikakav prah šećer i meni je bilo dovoljno slatko od meda i javorovog sirupa, vama, ako nije dovoljno slatko, dodajte 2 kašike prah šećera u puter i umutite zajedno sa puterom, onda dodati sve ostale sastojke, osim kokosa i sjediniti zajedno, mikserom ili spatulom.
Ako nećete da koristite rum onda koristiti vanilin šećer sa ukusom ruma i njega umutiti sa puterom.Umućenu masu ostaviti u frižider između 2 i 4 sata da se masa stegne.Kašičicom vaditi masu, vašim dlanovima oblikujte kuglice, uvaljati ih u sitne kokosove pahuljice i ostaviti ih da odstoje još malo u frižideru.
Ovo je jako mala količina za kuglice, ja sam dobila 9 kuglica od po 15 g svaka, i namerno nisam pravila više jer sam i ovako ovo podelila, da bih pravila za neko slavlje defionitivno bih pravila duplu ili troduplu količinu.Umesto mlevenih badema možete da koristite, ako imate sitno mleveni kokos i umesto ruma možete da koristite ekstrakt kokosa, dobićete sasvim neki drugi ukus.
Idealno za one koji paze koliko slatkiša će pojesti i može vam stajati u frižideru u zatvorenoj kutiji oko 2 nedelje.
Prijatnno!!!
Нема коментара:
Постави коментар