недеља, 3. фебруар 2013.

Punjene urme / datulje

Čudna kombinacija slatkog i slanog, ali fantastičnog ukusa…. ovo sam prvi put probala na jednom slavlju i oduševila se sa ukusom,idealno predjelo ili sitni zalogajčići, za vas i vaše društvo.




Sastojci:

16 većih urmi/datulja
50 g feta sira ( još lepše sa kozjim sirom )
1/2 kašičice oregano
1/4 kašičice krupno mlevenog bibera
2 polovine od šušenog paradajza u ulju
32 prepečena badema ( ako možete da nađete oljuštene)
8 šnite tanko sečene slanine ( bejkon )

Priprema:

Urme/datulje ili možete da ih zamenite i sa suvim šljivama, razrežite oštrim nožem po sredini,pažljivo da ih ne presečete cele i izvaditi im koštice.Ostaviti ih na stranu.

Urme / datulje

Sir iseči na sitne kockice, ili ga samo smrviti,dodati mu oregano, biber i sitno seckani osušeni paradajz,(nemojte iseći sav paradajz jer možda vam neće biti sve potrebno, u zavisnosti od veličine urmi,moje su bile ogromne) i pomešajte sve zajedno.

Badem propeći na suvom tiganju,ako nemate oljušteni,koristite koji imate i ostavite da se ohladi, da vam ne otopi sir.

Svaku urmu puniti sa sirom, utisnuti po dva badema u napunjenu urmu i uviti sa šnitom slanine,koju ste presekli na pola. Uraditi svih 16 komada tako.

Zagrejati rernu na 200*C,ako imate gril tavu koristite nju, a ako ne, staviti u neki pleh žicu, naređati sve uvijene urme na žicu,peći oko 15 minuta, ali posle 7-8 minuta okrenuti ih.

Ostaviti da se prohlade oko 5 minuta i servirati ih uz dodatak sira, sušenog paradajza, kiselih papričica i nekih finih krakera.

Urme u slanini i brze kiflice 002

Prijatno!!!!!

2 коментара: