недеља, 4. август 2019.

Rebra sa povrćem u sosu od šampinjona

Ja volim rebra na mnoge načine, jedan je i ovaj.Ručak koji se sprema u jednoj posudi, tako da nema puno suđa za pranje.


Sastojci: 800 g kraćih i mesnatijih rebara, 2 veće glavice crnog luka, 1 struk praziluka,5-6 čenova belog luka,1 veća šargarepa, 4 veća krompira, 250 g šampinjona, 1 kesica supe od pečuraka
po ukusu začini; vegeta mix za svinjetinu,biber,malo mlevene crvene paprike,so
ulje 
  Priprema: Rebra oprati, osušiti i iseći na manje komade.Pobiberiti i povegetiti i ostaviti sat vremena u frižider da odstoji.


Crni luk iseći na rebarca i staviti na dno vatrostalne posude ( ako imate zemljani pekač sa poklopcem je idealan za ovo jelo ),preko staviti opran i isečen praziluk ( ja ga presečem na pola pa onda ga sečem u male polumesece ) povegetiti i pobiberiti vrlo malo,preko staviti isečenu šargarepu na kolutove,beli luk isečen na krupnije komadiće i na sve to naređati marinirana rebra. Preliti sa malo ulja i dodati oko 100 ml vode.Ako pečete u običnoj vatrostalnoj posudi prekriti sa alu folijom i dobro ušuškati sa svih strana.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175*C oko 45 minuta.

Izvaditi iz rerne i dodati očišćen krompir isečen na krupnije kocke i pečurke,ako su krupnije iseći na četvrtine a ako su sitnije, ostaviti ili cele ili isečene na pola. ( Ja dodajem i nekoliko malih feferončica, ali cele i ko voli ljuto može da uzme celu, bez da jelo bude ljuto )Ponovo prekriti sa alu folijom ili poklopiti sa poklopcem i peći dok meso i krompir potpuno ne omekšaju.Pre nego što meso i krompir omekšaju, supu iz kesice rastvoriti u 2.5dl vode preliti preko mesa i povrća i pustiti da se ukuva i da dobijete gušći sos.Na kraju otklopiti, isključiti donji grejač i uključiti samo gornji i zapeći da meso i povrće porumeni.

Ostaviti da se prohladi i poslužiti sa zelenom salatom

Možete koristiti koje god meso hoćete;piletinu, svinjetinu,teletinu a začine koristite koje volite i po vašem ukusu.




Prijatno!!!!!




Нема коментара:

Постави коментар