Da se malo odmorimo od sve one hrane koje smo jeli oko Božićnih i Novogodišnjih praznika, evo jedne odlične salate.
Sastojci:
2 krastavca2 male glavice komorača
2 nara
2 struka mladog luka
2 pune kašike sitno iseckane nane/ mint
sok od 2 manja limuna, ili po ukusu
2 pune kašike maslinovog ulja
po ukusu so i biber
Priprema:
Krastavac oljuštiti i iseći na sitne kockice.Komorač oprati, odseči vrh i njih iseći na male kockice.
Nar očistiti i sve to zajedno staviti u jednu zdelu.
Mladi luk očistiti i oprati i sitno iseckati, zajedno sa zelenim delom.
U manju zdelicu iscediti sok od limuna, ( po želji, možete da koristite i balsamico belo sirće ) dodati maslinovo ulje, so i bibewr i sitno iseckanu nanu / mentu i umutiti sve zajedno.
Preliti preko pripremljene salate, izmešati i poslužiti.
Salata vam može biti samostalni obrok ili prilog nekom pečenom mesu.
Recept je od moje prijateljice Lili i hvala ti puno na odličnom receptu.
Prijatno!!!!
.
Aha...da da, imamo mladi luk i nar istovremeno!☹
ОдговориИзбришиNe znam gde ti živiš ali ovde gde sam ja, nmladog luka i nara ima preko cele godine, naravno da su iz uvoza, ali i sve ostalo je iz uvoza. Topli pozdrav i nema potrebe za sarkazam.
Избриши