Ove brze poslastice jako volim a panacotta se može ptaviti od mleka, pavlake, sira, jogurta, kokosovog mleka,mlaćenice...vi izaberite ono što volite.
Sastojci:
250 g kisele pavlake
50 g meda + za dekoraciju
7 g želatina
2 kašike vode
korica i sok od 1 limuna
prstohvat šafrana
1 mahuna vanile
Priprema:
Želatin sipati u šoljicu, dodati 2 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri
U šerpicu staviti pavlaku, limunovu koricu,šafran, ( ako nemate šafran staviti vrlo malo kurkume, radi boje, ili ne morate ništa ) mahunu vanile i zagrejati do tačke vrenja.Kiselu pavlaku izmutiti sa limunovim sokom u glatku masu.
Skloniti šerpicu sa ringle i procediti i u toplu pavlaku dodati nabubreli želatin i izmešati sve zajedno dodati umućenu kiselu pavlaku i na kraju med i umutiti sve zajedno u glatku masu.
Poklopiti i ostaviti dvadesetak minuta .
Sipati u manje čaše, zdelice ili šoljice i ostaviti u frižider najmanje 2 sata a najbolje je preko noći.
Pred služenje sipati po kašičicu dve meda i poslužiti odmah.
Panna cotta je najbolje da se služi u manjim količinama jer je dosta kalorićna.
Prijatno!!!!
Ovo je baš za mene panna cotu obožavam a ni med mi nije mrzak. Super izgleda.
ОдговориИзбришиHvala Petra, volimo je i mi...
Избриши