Odlično posno predjelo ili užina a može da vam bude i namaz za sendvič
Sastojci:
250 do 300 g skuvanog belog pasulja30 ml svežeg limunovog soka
30 do 45 ml dobrog maslinovog ulja
4 kašike seckanog peršuna
2 do 3 čena isečenog belog luka
po ukusu so i biber
1 baget hleb
morska so, maslinovo ulje i biber
Priprema:
Uključiti rernu na 200°C.Baget iseći na parčiće, staviti na pleh, premazati sa malo maslinovog ulja, blago posoliti sa morskom solju i pobiberiti sa sveže samlevenim biberom.
Peći ih dok vam ne porumene.
U multipraktik staviti pasulj, dodati seckani beli luk, peršun, so, biber, limunov sok i maslinovo ulje i samleti, ali ostavite da ima komadiće, da ne bude potpuno glatko kao humus. Povremeno morate stati da skinete masu sa stranica multipraktika.
Izvaditi pečeni baget. i po želji, namazati sve parčiće ili sipati pripremljenu masu od pasulja u zdelicu, baget staviti sa strane pa neka svako maže sebi kako voli.
Prijatno!!!!
UKUSNO
ОдговориИзбришиHvala ti,draga moja.
Избриши