Ovo je toliko dobro da možete da pripremite i za veća druženja sa vašim prijateljima ili za familijarni ručak.. Recept je preuzet sa Coolinarike
Vama, koji danas slavite Staru Novu Godinu, neka vam je srećna, radosna i zdrava!!
Sastojci za 4 osobe:
600 g lososa
500 g krompira
po dve žute i crvene paprike
4 do 6 čena belog luka
vezica peršuna
po ukusu so i biber
maslinovo ulje
Priprema:
Paprike oprati, osušiti i ispeći u rerni. Staviti u šerpicu da se ohlade i onda ih oljuštiti i očistiti od semenki. Iseći paprike na manje parčiće.
Krompir oljuštiti i ako su veliki iseći ih na manje parčiće.
Staviti u šerpicu, naliti sa vodom, posoliti i kuvati, samo da malo omekšaju, ali da se ne skuvaju.
Losos oprati i iseći na 4 dela.Osušiti kuhinjskim papirom.
Po želji, može se peći i celo parče, ali vam je mnogo lakše iseći ribu dok je sveža i lepše izgleda na oko.
Peršun oprati, očistiti od drškica i sitno iseckati sa belim lukom.
Uključiti rernu na 230°C ( 450 F )
Na pleh, koji ste prekrili pek papirom, staviti parčiće lososa, posoliti i pobiberiti po ukusu ( ja koristim i začin lemon and garlic ) posuti sa polovnom mase od peršuna i belog luka.
Okolo parčića staviti krompir, koji ste prethodno malo skuvali, posuti sa isečenom pečenom paprikom, posoliti, pobiberiti, i preliti sa maslinovim uljem, staviti u rernu da se peče, ne više od 15 minuta ili dok losos, ne izgubi boju i ako probate viljuškom meso, treba da se odvaja vrlo lako. Pazite da ne prepečete, jer onda će losos biti suv.
Kad je pečeno, posuti ribu, i povrće sa ostatkom belog luka i peršuna i poslužiti uz dobro rashlađeno belo vino.
Prijatno!!!
Najviše volim ovakav!
ОдговориИзбриши