Večeras je doček još jedne Nove Godine, ovo je idealno predjelo, možda će vam se dopasti.
Sastojci:
250 g lisnatog testa1 do 2 kruške
120 g kozjeg sira
30 do 50 g pršute
med
listići majčine dušice
ljuta tučena paprika
jaje za premazivanje
Priprema:
Rastanjiti lisnato testo i isecite na onoliko komada koliko vam je potrebno.
Za 1 osobu je dovoljno 1 do 2 ovakvih komada.Kruške oprati, očistiti i iseći na tanke listove i poređati ih u sredini testa.
Posuti sa tučenom paprikom i izmrvljenim kozjim sirom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 190°C oko 15 minuta ili dok testo ne porumeni.
Izvaditi iz rerne, preseći na pola, preliti sa malo meda, posuti sa listićima majčine dušice i na svaku polovinu staviti po malo tanko isečene pršute.
Poslužiti toplo.
Za vas, koji ne jedete meso, može da se posluži i bez pršute, stavite obe vrste, sa mesom i bez na tanjir, i svako neka izabere ono što voli.
Prijatno!!!!
Super izgleda, kao dekadntni sendvić. Sretna Nova!
ОдговориИзбришиHvala, draga moja Petra.
ИзбришиSuper izgleda. Koliko su veliki ovi komadi lisnatog testa?
ОдговориИзбришиLisnato testo je od 250 g a ti ga iseci na onoliko parčadi na koliko imaš osoba, ili koliko voliš da su ti parčići veliki. Pozdrav
ИзбришиKod nas se lisnato testo prodaje u kutiji od 10 kvadrata od mislim 12x12 cm. Znaci nije jedan list, vec deset. Opcije za secenje su ogranicene. Zato sam i pitala koliko su veliki ovi pravogaonici.
ОдговориИзбришиDraga moja, nisam znala kako se kod vas prodaje lisnato, onda ga preseci na pola, ili napravi celo, pa preseci posle pečenja...Kod nas se prodaje jedna kocka od 225 do 250 g koja je oko 30 cm X 20cm i ja sam to presekla na 9 parčića...nadam se da sam pomogla.
Избриши