Kod nas nisu tropske vrućine kao što je u Evropi, ali imamo dana kad su jako velike zaparine i kome se tada uopšte jede. Kao što znate, mi prodajemo našu kuću i vikendom j,tzv open house, gde svako može da uđe i vidi kuću, bez da imaju agenta za kupovinu. Juče i danas nam je bio prvi open house, i kad je tako, nemamo šanse da kuvamo bilo šta, jer kućom ne smeju da se šire nikakvi mirisi. Juče smo bili ceo dan kod snajke i sina i oni su pripremili fantastični roštilj, danas smo ostali u ovom našem selu, pojeli smo nešto na brzinu i iskreno da vam kažem da sam zažalila što smo to uopšte i jeli, ali kad si gladan ne biraš mnogo.
Po završetku ove ceremonije ( to ja tako zovem, jer ovde je neka čudna moda, izbaci pola stvari iz kuće, poskidaj zavese, skloni tepihe, što minimalnije nameštaja u kući ...ko da je ovo neka kuća za izložbu a ne kuća u kojoj ljudi žive ) smo morali nešto malo da pojedemo, jednostavno da "zatrpamo" pomfrit i chicken nugets, koji smo pojeli za ručak.
Izbor je pao na laganu salatu od kelerebe.
Sastojci: 4 do 5 veće kelerabe, 1 do 2 pune kašike sitno iseckanog korijandera,1 ljuta papričica, 2 do 3 struka mladog luka,izrendana korica limuna i pomorandže
Za preliv: 50 ml maslinovog ulja, 50 ml sveže isceđenog soka od pomorandže,25 ml sveže isceđenog soka od limuna,1 puna kašičica meda,so i ako volite biber, inače ne mora, 1 kašika jabukovog sirćeta
Priprema: Oljuštiti kelerabu, oprati, osušiti i iseći na tanke prutiće ili je izrendati na krupno.
Ljutu papričicu očistiti od semenki i žilica i iseći što sitnije možete, ako ne volite ljuto, iseći samo pola papričice.
Korijander oprati, osušiti i iseckati sitno.
Mladi luk, ako ga nemate, koristite malu ljutiku ili obični luk, oprati,osušiti i iseći na tanke kolutove,zeleni i beli deo.
Koricu od limuna i pomorandže izrendati vrlo sitno.
Sve ovo staviti u zdelu.
Za preliv: Sve sastojke umutiti sa malom žicom, preliti preko salate izmešati i ostaviti u frižider dok niste spremni da je poslužite.Pred služenje, ponovo promešati.
Odlična je i sledećeg dana.
Umesto jedne kelerabe možete staviti jabuku,ili komorač, odlična salata i na taj način, a za vas, koji ne volite korijander možete da koristite peršun, mada salata neće imati isti ukus kao sa korijanderom.
Za piće je bilo poslužena limunada sa sirupom od nane
Za piće je bilo poslužena limunada sa sirupom od nane
Svaku salatu volim. Sa kelerabom bude fino krckava
ОдговориИзбришиTi kao i ja..nema salate a da je ne volim.
Избриши