Da se malo rashladimo a šta je bolje od sladoleda...
Sastojci:
150 g šećera ( možete koristiti med umesto šećera )
375 ml pavlake sa manjim procentom masnoće ( 10 do 12% )
1 kašika vanile ili vanilla paste
Priprema:
U šerpicu sipati maline i dodati šećer i mešati dok se šećer ne otopi.
Ja moje maline nisam cedila od semenkica, ako ne volite semenkice procedite celu količinu kroz cediljku, ali onda ćete morati da stavite količinu od 750 ml malina i povećati količinu šećera.
Sipati u kazanče za sladoled i praviti po uputstvu proizvođača.
Ja sam ostavila u kazančetu oko 20 minuta i kad je počela da se stvara gusta smrznuta masa, isipala sam u posudu, koju mogu da stavim u zamrzivač i ostavila da se potpuno stegne.
Za one, koji vole mekši sladoled, može se poslužiti odmah, ja ne volim te sam ga ostavila nekoliko sati u zamrzivaču.
300 ml kondenzovanog mleka
150 ml slatke pavlake
Sipati u male modlice i zamrznuti preko noći.
Po želji, ako ne volite semenkice, procedite samlevene maline pre nego što dodate kondenzovano mleko i pavlaku i ako hoćete, možete sipati celu količinu kondenzovanog mleka ( 396 ml ) samo može da bude preslatko.
Ako cedite maline od semenki onda staviti 500 g malina )
Fantastičan sladoledkao i mnogi tvojidrugi sladoledi.
ОдговориИзбриши