недеља, 18. фебруар 2018.

Pitice sa slaninom i mladim lukom ( Bacon and spring onion filo tarts )

Volim sitne zalogajčiće, nekad nam, uz neku salatu zamene i ručak..ovo je idealno za predjelo ili kad imate društvo na piću...


Sastojci: 3 osrednja jaja, 150 ml pavlake za kuvanje 35% masnoće, 75 g dimljene slanine,4 tanke kore za baklave,75 g otopljenog putera, 4 do 5 struka mladog luka, listići majčine dušice

Priprema:  Uključiti rernu da se greje na 180°C 
Umutiti jaja i pavlaku zajedno, posoliti i pobiberiti i ostaviti na stranu.

Dimljenu slaninu sitnio iseckatri i ispržiti, ocediti od masnoće i zaviti u kuhinjski papir da papir pokupi i ostatak masnoće.
Ostaviti sa strane.

Mladi luk očistiti,oprati i iseckati vrlo sitne kružiće.

Otopiti puter  i svaku koru premazati sa njim. Iseći svaku koru na 8 delova i staviti jedan na drugi 4  komada, tako da dobijete 8 tartića.

Svaki tartić staviti u kalup, koji ste prethodno malo podmazali sa puterom ili ih isprskati sa sprejom za pečenje i napravite da imaju udubljenje.

Podelitri isprženu slaninu i sitno iseckan mladi luk između 8 tartića.
Preliti sa umućenim jajima i pavlakom, posuti sa listićima majčine dušice i peći oko 20 minuta ili dok vam kore  ne porumene.


Izvaditi iz rerne, posuti još malo sa seckanim mladim lukom i listićima majčine dušice i poslužiti.


Prijatno!!!!

4 коментара: