понедељак, 24. фебруар 2020.

Couscous sa shrimp i mladom sojom

Kad vam je potreban dobar ručak a nemate puno vremena, evo ideja...umesto shrimp može da se koristi piletina ili meso po vašem izboru. Umesto couscousa može da se koristi orzo pasta ili pirinač dugog zrna.


Sastojci:  450 g shrimps, 1 kašičica belog luka u prahu, 1 / 4 kašičice cumin, 1/2 kašičice ljute dimljene paprike, 1 do 2 kašike maslinovog ulja, 1 mala glavica sitno iseckanog crnog luka, 3 do 4 čena sitno iseckanog belog luka, 4 do 6 većih šampinjona, 1 crvena paprika, 1 ljuta jalapeno paprika, 200 g po vašem izboru; orzo pasta, couscous, pirinač dugog zrna, oko 450 ml povrtne ili pileće supe, 100 g mlade soje ili graška, po ukusu so i biber, seckan peršun

Priprema:  Shrimpove očistiti, posuti sa belim lukom u prahu, cuminom i ljutom dimljenom paprikom, izmešati i ostaviti na stranu.
Crni luk očistiti i iseckati na sitne kockice.
Beli luk očistiti i iseckati što sitnije možete.
Papriku oprati, očistiti od žilica i semenki i iseći na sitnije kockice.
Šampinjone očisti i iseći na veće komade.
Peršun iseckati i ostaviti na stranu.

U veći i dublji tiganj sipati maslinovo ulje, zagrejati i ispržiti shrimpove minut dva po svakoj strani.
Izvaditi ih i ostaviti na tanjir.
U isti tiganj dodati sitno iseckan crni luk i pržiti dok luk ne omekša, dodati paprike i šampinjone i pržiti dok paprika malo ne omekša, dodati beli luk i pržiti sve zajedno samo dok ne zamiriše.
Umešati u to couscous, naliti sa supom, pustiti da provri i onda smanjiti temperaturu i kuvati desetak minuta dok couscous ne omekša a skoro sva tečnost uvrela.
Dodati mladu soju i kuvati na tihoj temperaturi samo dok soja ne omekša ( njoj ne treba mnogo a ako koristite smrznuti grašak ni njemu ne treba mnogo )
Posoliti i pobiberiti po ukusu i skloniti sa ringle.
Dodati prethodno ispržene srimpove, posuti obilato sa peršunom i poslužiti toplo.


Prijatno!!!!!


Нема коментара:

Постави коментар