среда, 7. јул 2021.

Garlic bread prženice

 Nisu nam se jele  obične prženice, htela sam da probam da ih napravim sa ukusom belog luka jer beli luk obožavamo. Ja sam moje pržila ali se mogu napraviti i u rerni. Posluzžite ih tople sa sirom, paradajzom i šta god još vi volite.


Sastojci:  4 jaja, 175 ml mleka, 3 osrednja čena belog luka, pola kašičice belog luka u prahu, pola kašičice soli seckan peršun, puter ili ulje za prženje, stari hleb

Priprema:  Beli luk očistiti,  propustiti kroz presu za beli luk i dodati u mleko. Staviti mleko da se zagreje zajedno sa belim lukom ali ne mora da provri. Skloniti sa ringle i ostaviti sa strane da se mleko ohladi. ( ja ga obično napravim uveče, prohladim do sobne temperature i ostavim preko noći u frižider i koristim ga tek ujutru, ali ja volim jači ukus belog luka, vi ne morate da ostavite preko cele noći )

Umutiti jaja, dodati mleko koje ste procedili od belog luka, malo soli i beli luk u prahu, ako želite jači ukus belog luka. Ko želi može dodati i sitno izrendan parmezan sir isitno iseckan peršun, ja nisam. Umutiti sve zajedno.

Hleb iseći na debljinu koju vi volite. Ja volim da je hleb malo deblje isečen i koristila sam baguette hleb a vi koristite onaj koji imate.

U tiganj zagrejati ulje ili puter i to treba da bude malo više, jer ako imate manje, više će hleb upiti.

Svako parče hleba dobro zamočiti u smesu od mleka i jaja i pržiti dok vam donja strana ne porumeni.

Preporučila bih vam da ne pržite na jakoj temperaturi jer će smesa od jaja i mleka brzo izgoreti a unutrašnjost neće biti dovoljno ispržena. Ja sam sigurna da svako od vas ima svoj način pripreme ovakvih prženica.

Ko želi može ovu vrstu prženica peći i u rerni, meni je bilo lakše ispržiti na plotni jer sam brže završila i nije mi se kuća puno zagrejala. Inače mi retko jedemo prženu hranu pa ovako nešto možemo sebi da dozvolimo po neki put.

Ako koristite sir u masu, prženice će vam biti malo tamnije kad se isprže, meni je bila lepša opcija bez sira, ali sam ih zato poslužila sa fetom sa strane.


Beli luk iz naše bašte, izvadili smo samo nekoliko da vidimo kakav je i da koristimo za kuvanje. Ja ga mnogo volim ovako svež i ima baš dobar ukus jer je pun svojih sokova.


Prijatno!!!



Нема коментара:

Постави коментар