понедељак, 27. септембар 2021.

Dip od pasulja I pečenih paprika.

Može da bude dip, namaz za sendviče pa vi odlučite šta hoćete da vam bude. Meni je bio namaz za moj domaći hleb, koji samo što je ispečen.
Recept sledi ovako.....


Sastojci: 1 konzerva pasulja od 540 g, 4 do 5 pečenih paprika, 1 ljuta pečena paprika, 2 čena belog luka
1 kašika limunovog soka, na vrh noža cumin I mleveni korijander, po ukusu so I biber, 1 do 2 kašike maslinovog ulja

Priprema:   Ispečene paprike oljuštiti, očistiti od semenki I istavite da se ocede od viška tečnosti.
Pasulj isprati pod mlazom hladne vode I istaviti da se ocedi od viška tečnosti.

U multipraktik staviti oceđen pasulj , papriku, beli luk, začine, sok od limuna I 1 kašiku maslinovog ulja, so I biber po ukusu I sve samleti u masu kakvu volite. Neko voli da ima komadiće, ja volim da je masa glatka.

Sipati u zdelu, pokriti I ostaviti u frižider da se dobro rashladi I poslužiti kao dip sa svežim povrćem po vašem izboru, ili kao premaz na hleb a možete poslužiti sa krakerima ili flat breads/ pita bread. Takodje je idealan prilog vama koji pravite daske.


Pred služenje preliti sa malo maslinovog ulja I posuti sitno iseckanim peršunom.


Prijatno!!!



1 коментар: