субота, 2. октобар 2021.

Povuci potegni lisnati hleb

 Naše lisnato testo ovde nije onako kako bih ja volela da bude, u Americi je lisnato testo savršeno a vi u Evropi imate još i bolje lisnato testo od svih nas.

Idealan hleb za predjelo ili večeru a može da bude i doručak. Mi smo danas bili zauzeti u bašti sa raščišćavanjem i branjem onog što je još ostalo tako da nam je bio potreban ručak na brzinu...doduše imali smo i pasulj, preostalog od jučerašnjeg ručka, ali nam se nije jeo...muž je jeo pasulj posle podne, jer njemu je ovo bila užina a meni je sasvim dovoljno za ručak.


Sastojci:  2 X po 225 g lisnatog testa, 100 g izmrvljenog feta sira, 30 do 40 g sušenog paradajza, 2 struka mladog luka, 2 kašike vlašca, ako ga nemate zamenite mešavinom belog luka i peršuna, 60 g pršute

Priprema:  Rastanjiti oba parčeta na 25cm X 30cm  i posuti svim sastojcima, koje ste prethodno sitno iseckali preko oba testa. 

Oštrim nožem iseći prvo testo na 4 poprečne trake da su vam otprilike iste širine i svaku traku staviti jednu na drugu. Iseći na 4 ista dela.

Kalup za hleb 20cm X 10cm prekriti pek papirom i svaku četvrtinu staviti unutra da vam stoji uspravno. Sad tako isto uraditi i sa drugim delom testa i isečene delove nastavite da stavljate tamo gde ste stali sa prethodnim testom. 

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 50 minuta do 1 sata i u slučaju da počne previše da rumeni, prekriti pek papirom.

Ispečeno testo ostaviti u kalupu da se ohladi oko sat vremena, izvaditi i poslužiti.

Pred služenje posuti iseckanim vlašcem ili peršunom i uživajte u ovim odličnim ukusima.


Prijatno!!!!


Нема коментара:

Постави коментар