среда, 7. јун 2023.

Kobasice u pivu

 Ovaj recept sam davno isprobala i recept je sa Coolinarike i zaista je šteta ne sačuvati ovaj recept i podeliti ga sa vama...


Sastojci:  4 sveže kobasice, 2 do 3 glavice crnog luka, 2 ljute papričice, 1 flaša piva, ( 350 ml ) mast ii ulje za prženje, suvi začin, so, biber

Priprema: Kobasice propržiti sa svih strana na zagrejanoj masti ili ulja.Ja sam koristila poludimljenu kobascu.

Luk očistiti i iseći na rebarca. U vatrostalnu zdelu staviti isečen luk preko luka složiti kobasice, pobiberiti, posuti sa malo suvog začina ali pažljivo jer kobasice su več posiljene, posuti sa grubo isečenom ljutim papričicama i zaliti pivom.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 do 25 minuta dok kobasice ne upiju pivo.

Poslužiti uz krompir ili šta vi već volite, kao prilog.

Prijatno!!! 


Нема коментара:

Постави коментар