Sastojci: 150 g ne kuvana orzo pasta, 250 g šunka ili kranjska kobasica isečena na kockice, 100 g sitnog cherry paradajza, pola žute paprike isečene na kockice, 1 mala glavica ljubičastog luka isečen na kockice, 1 manji feferon, oko 100 g očišćenog lišća lisnatog kelja, po ukusu so i biber
sastojci za preliv: 25 g sveže izrendanog parmezan sira, 30 ml jabukovog sirćeta, 45 ml maslinovog ulja, 1 do 2 čena pasiranog belog luka, prstohvat italijanskog začina, ( bosiljak, ruzmarin, majčina dušica ), 1 kašičica meda
Priprema: Kelj oprati, osušiti i očistiti od debelih drški i iseckajte što sitnije možete.
Pastu skuvati u dosta slane vode, ocediti je i isprati pod mlazom hladne vode i ostaviti da se ocedi.
U veću zdelu staviti iseckan kelj, iseckanu šunku ili kranjsku kobasicu a ako volite, može i kuvana piletina.
Dodati svo ostalo iseckano povrće i na kraju dodati oceđenu pastu, posoliti i pobiberiti i sve izmešati.
Pastu skuvati u dosta slane vode, ocediti je i isprati pod mlazom hladne vode i ostaviti da se ocedi.
U veću zdelu staviti iseckan kelj, iseckanu šunku ili kranjsku kobasicu a ako volite, može i kuvana piletina.
Dodati svo ostalo iseckano povrće i na kraju dodati oceđenu pastu, posoliti i pobiberiti i sve izmešati.
Ako nemate jabukovo sirće može i sok od limuna.
Salatu možete poslužiti odmah ili pokriti providnom folijom i ostaviti oko sat vremena u frižider da se rashladi a ukusi sjedine.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар