Ništa jednostavnije od ove salate i idealno je za ljubitelje sirove hrane.
Sastojci: 1 cvekla, 1 kisela jabuka, 1 veća šargarepa, sok od pola limuna ili po ukusu, 1 do 2 kašike maslinovog ulja, so i po želji pešunovo lišće
Priprema: Prvo, povrće oljuštiti i oprati ispod mlaza hladne vode, osušiti kuhinjskim ubrusom.
Izrendati svo povrće u zdelu iz koje ćete poslužiti salatu.
U posebnu činijicu iscediti sok od limuna, dodati so i maslinovo ulje i umutiti viljuškom.
Preliti preko salate i sve dobro sjediniti. Probati i dodati ako je šta potrebno. Salatu možete poslužiti odmah ili je ostaviti da se rashladi u frižideru. Ja obično ostavim svo povrće u frižider tako da mi je hladno i salatu pravim pred služenje.Posuti sitno sečenim peršunom.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар