Kiflice koje su izuzetno ukusne i za koje vam ne treba puno vremena da napravite a imaćete punu kutiju kiflica...
Mnogi od vas znaju da ja radim volonterski posao dva puta nedeljno i tamo, pored posla koji radimo, pričamo i o mnogim drugim stvarima, među njima i receptima. Jedna od naših volontera je donela punu kutiju ovih kiflica i ja retko kad da uopšte probam bilo od kojih tih kolača ali ovog puta su bile kiflice, a ja kiflicama teško odolim, tako da ih isprobah. Imali smo puno posla i nisam stigla da ženu pitam za recept, tako da sam je nazvala kod kuće i ispriča ti ona meni recept i ja se odmah dadoh na posao, jer sam morala da ih odmah napravim..
Sastojci: 450 g ne slanog putera, 500 g Philadelphia krem sir, 600 g sve namenskog brašna
Priprema: U vanglicu prosejati brašno, dodati puter i krem sir sobne temperature i sve dobro sjediniti. Isipati na radnu površinu i umesiti testo da bude kompaktno. U slučaju da je mesto premekano i da se lepi za radnu površinu, dodati po vrlo malo brašna i domesite testo. Meni nije bilo potrebno ni malo ekstra brašna, 600 g mi je bilo sasvim dovoljno.
Podeliti na 10 jednakih delova, oblikovati ih u kuglice i ostaviti ih kratko, ali ne u frižider, već na sobnoj temperaturi. Takođe možete umesiti testo, ostaviti preko noći na sobnoj temperaturi i peći ih ujutru.
Kad ste spremni da pravite kiflice, posuti radnu površinu i lopticu preko i rastanjiti u što tanje testo. Iseći krug na onoliko delova na koliko volite da su vam kiflice velike. Ja sam moje testo sekla na 8 delova, filovati sa džemom po vašem izboru i naređati na pleh, koji ste prekrili pek papirom. Trebaće vam 2 veća pleha.
Zdravo,da li je moguće koristiti bilo koji krem sir?
ОдговориИзбришиDa, samo da ije sirni namaz
Избриши