Svi znate da nisam ljubitelj kolača, ali kremice i raznorazne penice jako volim...tako dodjoh i do ovog odlićnog voćnog deserta, koji se veome lako napravi.
Sastojci: 65 ml hladne vode, 7 g želatina ili agar agar, 250 ml sveže isceđenog soka pomorandže, 250 g svežeg ili smrznutog manga, 250 g grčkog jogurta, 3 do 4 kašike javorovog sirupa ili meda, 1 kašičica vanilla paste ili tečne vanile,
Priprema: U manju posudu sipati hladnu vodu izmutiti želatin u prahu i ostaviti da želatin nabubri.
Zagrejati želatin na niskoj temperaturi dok se ne otopi i onda dodati isceđen sok od pomorandže, promešati da se sve sjedini.
Isečen mango ( ako koristite smrznuti mango onda mora prvo da ga odmrznete ) staviti u blender i samleti u glatku masu, dodati sok izmešan sa želatinom, jogurt, zaslađivač po vašem izboru i vanilla paste i samleti sve zajedno.
Sipati u 4 čaše, pokriti providnom folijom i ostaviti u frižider najmanje 4 sata a najbolje preko noći.
Kad ste spremni da poslužite, ukrasite voćem po vašem izboru. Ja nisam dodala ništa od zaslađivača u masu ali sam zato prelila sa punom kašičicom meda preko sitno isečenog manga.
Prijatno!!!!!
Нема коментара:
Постави коментар