недеља, 14. децембар 2014.

Pecivo punjeno sa piletinom

Kuvala sam domaću supu i ostalo nam je mesa iz supe i razmišljala kako da ga upotrebim, a nije ga bilo dovoljno da bih mogla da ga iskoristim za nešto drugo....



Sastojci za testo:

85 ml tople vode
12 g suvog ili 30 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
335 ml toplog mleka
180 g putera sobne temperature
1 jaje 
1 1/2 kašičica soli
650 do 675 g brašna

Sastojci za punjenje:
recept je odavde

300 g kuvane ili pečene piletine
250 g krem sira
30 g rendanog parmezana
2 čena sitno iseckanog belog luka ili 2 kašike sitno iseckanog vlašca
1 kašika sitno iseckanog peršuna
so i biber
50 g hlebnih mrvica
1/2 kašičice italijanskog začina


Priprema:

U toplu vodu dodati kašičicu šećera i suvi kvasac, izmešati i ostaviti sa strane da se kvasac podigne.

U vanglicu staviti 300 g brašna, dodati toplo mleko, polovinu omekšalog putera,koji ste rastopili i ohladili, drugu polovinu ostaviti tako kako jeste, dodajte nadošli kvasac i mikserom sa spiralnim nastavcima sve to umutiti u jednu lepljivu i retku smesu.
Stalno muteći, dodavati po malo preostalo brašno sve dotle dok ne dobijete meko i glatko testo, koje, kad ga uštipate prstima po malo se lepi.

Podmazati vanglicu sa malo ulja, premazati i testo,pokriti ga sa providnom folijom i ostaviti na toplom mestu da se testo udupla, sat do sat i po vremena, u zavisnosti koliko je prostorija topla.

Dok testo raste, napraviti fil.
Piletinu iseći ili iskidati na sitne delove i staviti u jednu zdelu. dodati omekšali kre, sir, sitno iseckan vlašac  ( ja ga nisam imala te sam dodala sitno iseckan peršun i sitno iseckan beli luk ) i dodati sitno izrendan parmezan, morsku so, sveže samleven biber i sve zajedno izmešati.


Naraslo testo pritisnuti pesnicom da izađe sav vazduh,podeliti testo na pola ili, ako vam je lakše praviti kiflice od manje testa, podeliti na 3 dela, premesiti i na vrlo blago pobrašnjenoj radnoj površini rastanjiti testo u krug oko pola cm debljine. Ja sam podelila testo na pola i od svake polovine kad sam rastanjila testo, isekla sam na četvrtine i svaku četvrtinu isekla na 3 dela. Pre nego što rasečete testo, premazati ga sa 2 kašike omekšalog putera i tek onda taseći na 12 delova.


Na svaki deo sa šire strane staviti  po punu kašiku fila, koji ste ranije pripremili.
Zaviti kiflice, uvaljati ih u hlebne mrvice, koje ste izmešali sa italijanskim začinom i ako je potrebno, malo ih pritisnuti da se mrvice zalepe za testo i staviti ih na pleh,koji ste premazali puterom ili prekrili papirom za pečenje.


Sad tako misto uraditi i sa drugim delom testa.
Tako pripremljene kiflice pokriti sa providnom folijom i ostaviti da još jednom narastu, oko pola sata ili malo duže.

Zagrejati rernu na 175*C i peći rolnice dok vam ne porumene oko 35 do 40 minuta ili kraće.

Pečene kifle izvaditi iz rerne, premazati sa ostatkom putera, koji ste otopili, pokriti i ostaviti da se ohlade.


Poslužiti tople.

Po želji možete napraviti bešamel sos sa sirom, sa kojim ćete preliti kiflice.

U tiganj staviti 1 kašiku na slanog putera i zagrejati, dodati brašni i stalno mešajući pržiti oko 1 minut, sipati 125 ml mleka i stalno mešajući, kuvajte dok se malo ne zgusne, pobiberiti i posoliti po ukusu i na kraju dodati 50 g izrendanog cheddar sira, sve izmešati.
Kašikom sipati sos u tankom mlazu preko kiflica i odmah ih poslužiti.
Mi smo ih jeli bez bešamel sosa.

Prijatno!!!!


4 коментара:

  1. Kod mene piletina iz juhe završi u piti s povrćem. Kiflice su ti odlična ideja

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mi nekad pojedemo to meso sa renom, nekada ne a ovo mi je odlična ideja. Videh kod tebe pitu sa lisnatim testom i sviđa mi se. Od srca ti hvala.

      Избриши
  2. Odlična ideja, a u ukus ne sumnjam. Ma, hoće te kiflice, što bi rekli:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Peciva i ja smo najbolji prijatelji..e sad, da li je pecivo najbolji prijatelj mojoj liniji, to ne verujem, ali kad pređeš neke godine, linija više prioritet, nego zdravlje, i tu se još uvek slažemo. Hvala ti, draga moja Nale i šaljem ti virtualni zagrljaj.

      Избриши